Közélet

2012.06.13. 16:18

Polgárőrök találkozója Kecelen

Százkét polgárőr egyesület segíti a közrend fenntartását a megyében.

Barta Zsolt

Kecelen rendezték meg a XII. Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Napot, mely alkalmából Túrós András országos elnök és Dávid Károly rendőr dandártábornok, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője is köszöntötte a polgárőröket.

Az országos elnök hangsúlyozta: februártól él az új rájuk vonatkozó törvény, mely 80 ezer a közbiztonság érdekében tevékenykedő önkéntes jogait kötelességeit szabályozza. Eddig 1800 egyesület regisztrálta magát az országos szövetségbe.

Dávid Károly megyei főkapitány az országos elnök után átvéve a szót elmondta: a főkapitányság helyi szervei 102 polgárőr szervezettel működnek együtt, és az elmúlt évben háromszor annyi polgárőr teljesített rendőreinkkel közös szolgálatot, mint egy évvel korábban. A megye közrendjével kapcsolatban megjegyezte: Bács-Kiskun nem tartozik a bűnügyileg fertőzött térségek közé. Csökkent a lopások, a rablások, és a gépkocsi eltulajdonítások száma. A rendőrök 113 kilométernyi uniós határt ellenőriznek, amelyen keresztül 47 országból 2100 menekült kívánt belépni az  országba.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A keceliek csapata a megyei megnyitón
[/caption]

A tábornok a rendezvényen az alábbiakat részesítette elismerésben:
Szabó Mihály a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnökét, Király Jánost a nagybaracskai egyesület elnökét, Somoskövi Csabát a tataháziak vezetőjét, Herczeg Tibor Lászlót a Keceli Polgárőr Egyesület tagját, illetve
Hellebrant Jánost, az Apostag Közrendvédelmi Egyesület tagját.

Barta Zsolt A keceliek csapata a megyei megnyitón -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!