Közélet

2012.05.07. 14:04

Közel félmillió forint gyűlt össze Laurának

Összesen 470 ezer forintot gyűjtött össze egy kecskeméti család Ferrari makett gyűjteményének jótékonysági sorsolásával a kalocsai Gutrai Laurának, akinek másfél éves korában térd fölött amputálták jobb lábát.

Pásztor Andrea

Ahogyan azt februárban megírtuk, a kislányt köhögéssel vitték be a kórházba, egy szárnyas tű beültetésekor azonban szétroncsolódott jobb combjának artériája. Öt napra rá életmentő érsebészeti műtétet hajtottak végre rajta, a család máig sem érti, miért kellett a beavatkozásra ennyit várni. Bár az artériát sikerült megmenteni, a hajszálerek olyan súlyosan sérültek, hogy tíz nap múlva amputálni kellett a kislány lábát. A klinika belső vizsgálata szerint Laura veleszületett, súlyos fejlődési rendellenessége miatt fajulhatott idáig a helyzet, a család azonban büntetőfeljelentést tett a gyermekklinika ellen, foglalkozás körében elkövetett maradandó fogyatékosságot okozó gondatlan veszélyeztetés miatt.

Amikor a kecskeméti Sutus Mátyás felolvasta riportunkat kétéves kislányának, Reginának, a gyerek elhatározta, hogy segít Laurának. Úgy döntött felajánlja a kis betegnek azt az értékes Ferrari makett gyűjteményt, amit nem régen kapott ajándékba édesapjától. Így aztán az apuka jótékonysági tombolasorsolást hirdetett az egymilliós eszmei értékű gyűjteményre, hogy a sorsjegyek bevételével segíthessék a kalocsai családot.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A félmilliós adományból fejlesztő eszközöket is vásárolnak Laurának
[/caption]

A kecskeméti Malom bevásárlóközpontban kiállított makettekre Kalocsán is lehetett sorsjegyet váltani, az elmúlt hétvégén pedig a kis Regina kihúzta az 1202-es számú nyertes tombolát. – Még ezen a héten szeretnénk elvinni Kalocsára az összegyűlt pénzt, kislányom ragaszkodik hozzá, hogy találkozzon Laurával – árulta el Sutus Mátyás, aki azt is elmondta, hogy a nyertes sorsjegy tulajdonosa Malomban veheti át a Ferrarikat.

Genetikai vizsgálatra megy el a pénz

Gutrainé Kőhalmi Renáta tőlünk tudta meg a jó hírt. Laura édesanyja azért is örül az adománynak, mert így végre elvihetik a kislányt a fővárosba, egy teljes körű genetikai vizsgálatra, amelyre eddig nem futotta a családi költségvetésből. Renáta örömmel újságolta, hogy kislánya már ügyesen hasra fordul, és kanállal is szépen eszik. Május végén gyomorműtétet hajtanak végre rajta a refluxa miatt, addig csak otthon tornázhat. A közel félmillió forintból fejlesztő eszközöket, játékokat is vásárolhatnak Laurának, amely szintén a család régi vágya.

A félmilliós adományból fejlesztő eszközöket is vásárolnak Laurának -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!