Közélet

2012.05.02. 16:23

Ha végre itt a nyár

Sokan váltottak jegyet a melegrekordokat rendre megdöntő hosszú hétvégén Bács-Kiskun megye strandjaira. Az új Kecskeméti Fürdő teltházzal üzemelt, a strandolókat programok is szórakoztatták.

Zsámbóki Dóra

Egy héttel a terheléses próbaüzem lezárulta után alaposan letesztelték a strandolni vágyók az új, több mint ezer ember egyidejű fogadására képes Kecskeméti Fürdőt. Az uszodával, élményfürdővel, valamint wellness és fitnesz részleggel is rendelkező fürdőben a hétvégén ötezer ötszázan csobbantak. Mészáros Adrienne, a fürdő gazdasági vezetője elmondta: szombaton és vasárnap kevesebben látogattak el hozzájuk, de hétfőn és kedden végig telt házzal üzemelt a fürdő. A látogatók egyharmada számára váltottak gyermek jegyet. A strandolók fele csak úszni vágyott, de 50 százalékuk az élményfürdőbe is kért belépőt.

A Kecskeméti Fürdő a hűsítő habokon túl programokkal is várta a pihenni vágyókat. Mint arra Mészáros Adrienne rámutatott: a vendégeknek egyre nagyobb igénye mutatkozik arra, hogy a strandélményen túl egyéb kikapcsolódási lehetőségeket is nyújtsanak számukra a fürdők. A hétvégén egyebek mellett táncos bemutatók és fejesugró bajnokság is szórakoztatta a közönséget, de a Kecskeméti Fürdő minden hónap utolsó vasárnapján gyermekek és felnőttek körében egyaránt nagy sikernek örvendő táncos-játékos programokat is szervez a vendégek számára. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Teltház volt a kecskeméti strandon a hétvégén
[/caption]

Rendre megdőlt a melegrekord

A négynapos hosszú hétvége minden napján megdőltek a fővárosi és az országos melegrekordok. Szombaton Újpesten 30,5, a Hajdú-Bihar megyei Körösszakálon 31,3 Celsius-fok volt. Vasárnap a budapesti napi melegrekord 30,4 fok volt, míg az országos csúcshőmérsékletet, 30,6 fokot Győrben mérték. Hétfőn Újpesten volt a legmelegebb, így az április 30-i budapesti és országos melegrekord egyaránt 32 Celsius-fok.

A munka ünnepén szintén új országos és fővárosi melegrekord született Budapesten: 32,9 Celsius-fokig kúsztak a hőmérők higanyszálai a főváros II. kerületében. Kedden országszerte több helyen is 31-32 fokos meleget mértek.

Május elsején a fővárosban 1934 óta nem volt 29,2 foknál melegebb, de a most megdöntött 30,4 fokos országos rekord is 1977 óta tartotta magát.

Június közepétől a csúszdapark és a kinti strand is megnyit a Kecskeméti Fürdőben. Akkortól - mint azt a gazdasági vezetőtől megtudtuk - már kültéri programokkal is igyekeznek kedveskedni látogatóiknak.

Kiskunmajsára is sokan ellátogattak

A kiskunmajsai Jonathermál Gyógy-és Élményfürdőbe is sok vendéget vonzott a szokatlanul meleg hosszú hétvége; sokan vertek sátrat a fürdő kempingjében is. Kiskunmajsán már csütörtökre feltöltötték a szabadtéri medencéket is, ahol magyar és külföldi vendégek egyaránt hűsöltek. A programok természetesen itt sem maradhattak el: a vendégek körében nagy népszerűségnek örvendő vízi zumba mellett májusfát is állítottak, a gyermeket pedig játszóház is várta. A hullám- és a termálmedencék egyaránt vonzották a strandolókat.

Zsámbóki Dóra Kiskunmajsára is sokan ellátogattak A kiskunmajsai Jonathermál Gyógy-és Élményfürdőbe is sok vendéget vonzott a szokatlanul meleg hosszú hétvége; sokan vertek sátrat a fürdő kempingjében is. Kiskunmajsán már csütörtökre feltöltötték a szabadtéri medencéket is, ahol magyar és külföldi vendégek egyaránt hűsöltek. A programok természetesen itt sem maradhattak el: a vendégek körében nagy népszerűségnek örvendő vízi zumba mellett májusfát is állítottak, a gyermeket pedig játszóház is várta. A hullám- és a termálmedencék egyaránt vonzották a strandolókat.

Rendre megdőlt a melegrekord A négynapos hosszú hétvége minden napján megdőltek a fővárosi és az országos melegrekordok. Szombaton Újpesten 30,5, a Hajdú-Bihar megyei Körösszakálon 31,3 Celsius-fok volt. Vasárnap a budapesti napi melegrekord 30,4 fok volt, míg az országos csúcshőmérsékletet, 30,6 fokot Győrben mérték. Hétfőn Újpesten volt a legmelegebb, így az április 30-i budapesti és országos melegrekord egyaránt 32 Celsius-fok.

A munka ünnepén szintén új országos és fővárosi melegrekord született Budapesten: 32,9 Celsius-fokig kúsztak a hőmérők higanyszálai a főváros II. kerületében. Kedden országszerte több helyen is 31-32 fokos meleget mértek.

Május elsején a fővárosban 1934 óta nem volt 29,2 foknál melegebb, de a most megdöntött 30,4 fokos országos rekord is 1977 óta tartotta magát.

Teltház volt a kecskeméti strandon a hétvégén -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!