Közélet

2012.05.23. 20:07

Belvárosi gödörkerülő

A Cifrapalotánál már befejezték az ivóvízhálózat rekonstrukciós munkáit, de szeptemberig több helyen újabb útfelbontásokra számíthatnak a kecskemétiek a belvárosban.

Zsámbóki Dóra

Április végén bontották fel az aszfaltot Kecskeméten a Cifrapalota előtt: azóta kerülgetik az autósok és a gyalogosok is a kiskörút külső sávjába vájt méretes gödröt. Mint megtudtuk: ez a forgalmi akadály a vízszolgáltató munkájához köthető, hiszen a Rákóczi út revitalizációs munkáival párhuzamosan felújítják a vízvezetékeket is. A Cifrapalota előtt a múlt hét végén végeztek már a Bácsvíz Zrt. szakemberei, és visszaadták a területet a fővállalkozó részére, aki majd az útburkolat helyreállításáról gondoskodik.

- Az idei évi tervünkben szerepel a Szabadság téri vízhálózat rekonstrukciója is, illetve az ennek előkészítéséhez szükséges kutatóárkok készítése. Ezekre azért van szükség, hogy a területen üzemelő társközművek pontos helyzetét meghatározzuk a vízvezeték új nyomvonalának kitűzéséhez - tudtuk meg Lelovics Lászlótól, a Bácsvíz Zrt. beruházási vezetőjétől. A szakemberek, az előzetes útkezelői szemlét követően, május első hetében nyitottak meg három kutatóárkot a Tudomány és Technika Háza előtt. Ezen a szakaszon a munkálatok várhatóan a hónap végéig fejeződnek be.

Lelovics László elmondta: - A vízhálózat rekonstrukcióit a szolgáltatás biztonságának és a minőség színvonalának fenntartása érdekében végezzük. Folyamatos a kapcsolattartás Kecskemét önkormányzatával, igyekszünk ott fókuszálni a vezeték-felújításokra, ahol az önkormányzat egyébként is útburkolat-felújításokat, átalakításokat végez. Elsősorban arra törekedtünk, hogy a belváros képét meghatározó Rákóczi út revitalizációjához kötődően idén felújítsuk a kiskörúton belül azokat a szakaszokat, melyeken erre szükség van - mondta el a nagyszabású vízhálózat rekonstrukcióról Lelovics László.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Szeptemberig újabb útfelbontásokra lehet számítani
[/caption]

Hozzáfűzte: szeptemberben, mire végeznek a munkálatokkal, elmondható lesz, hogy a kiskörúton belül üzemelő vízvezeték szakaszok - a főnyomó-vezeték kivételével - teljes mértékben felújításra kerültek. A Bácsvíz Zrt. - mint a szakembertől megtudtuk - saját forrásból idén 46 millió forintot költ a vízvezetékek rekonstrukciójára.

Nyáron is dolgoznak

A vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok harmadik ütemét júliusban kezdi meg a Bácsvíz Zrt. A Katona József tér egyes területein várhatóan még abban a hónapban végeznek is. A Lestár téren, a Katona József téren, a Széchenyi téren és a Koháry István körúton július és szeptember között dolgoznak majd, a Kisfaludy utcában pedig augusztusban és szeptemberben kell emiatt útfelbontásokra számítaniuk a kecskemétieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!