Közélet

2012.05.23. 21:38

Az SOS-falunak gyűjtenek Budapesten

Jótékonysági árverést szerveznek a kecskeméti SOS Gyermekfalu javára ma Budapesten. Könyvillusztrációk kerülnek kalapács alá. A befolyt összeget a kecskeméti gyermekfaluhoz tartozó krízisközpont létesítésére ajánlják fel a szervezők.

Popovics Zsuzsanna

Kézi Zoltánné Julianna, a kecskeméti gyermekfalu igazgatója a tervezett bővítéssel kapcsolatban elmondta: csak tavaly 80 kisgyermeket és fiatalkorút fogadott a gyermekfalu.

Kézi Zoltánné Julianna elmondta, hogy miután a várossal kötött ellátási szerződésük nyomán Kecskemét illetékességi területéről valamennyi ideiglenesen elhelyezésre váró kiskorú hozzájuk kerül, elengedhetetlenné vált a bővítés.

A gyermekfalu mindeddig csak nevelőszülő hálózatot működtetett, most már egy lakásotthonra is szükség van. Ebben azokat a 12 évesnél idősebb serdülőket fogadják majd be, akiket ideiglenes hatállyal kiemeltek a családjukból. Egy hónapon belül megnyitják a lakásotthont, ám egyelőre nem a végleges helyén, hanem a gyermekfalu egy családi házában. Amint lesz rá pénz, egy Kecskeméttől 10-15 kilométerre lévő településen vásárolnak egy házat.

Popovics Zsuzsanna -->

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!