Közélet

2012.04.12. 17:49

Versenyfutás a szilárd hulladék elszállításáért

Április elejétől az önkormányzat saját kft.-je szállítja el a szilárd hulladékot a településről, ezt azonban a korábbi szolgáltató nem veszi tudomásul.

Szentirmay Tamás

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség március végén megadta a hatósági engedélyt a Laki-Gazda Kft.-nek, így minden akadály elhárult az elől, hogy az önkormányzat saját maga oldja meg a szilárd hulladék elszállítását. Ezt a feladatot eddig a külföldi tulajdonú Saubermacher Kft. végezte.

– A szolgáltatóváltással azt szeretnénk elérni, hogy minél több helyi közszolgáltatást helyi székhelyű, önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság lásson el. Ez a lépés illeszkedik az önkormányzat általános politikájához, amelyet úgy lehet megfogalmazni: saját dolgainkat vegyük a saját kezünkbe – mondta Felföldi Zoltán polgármester. Ennek jegyében az elmúlt évben saját dolgozóinkkal végeztük el a helyi közutak kátyúzását, egyre több önkormányzati intézményben vezetjük be a fatüzelést a korábbi gázos fűtés helyett, és január 1-jétől a települési folyékony hulladék szállítását is a Laki-Gazda Kft. végzi. Az önkormányzat nem titkolt szándéka ezzel az, hogy külső szolgáltatók ne emelhessék a végtelenségig a közszolgáltatási díjakat településünkön, minél több bevétel maradjon helyben, és munkahelyeket tudjunk teremteni községünkben.

A Saubermacher Kft. már nem szállíthat a településről szemetet. A vállalkozóknak is a Laki-Gazda Kft.-vel kell szerződést kötniük. Felföldi Zoltán polgármester a testületi ülésen bejelentette, hogy ezt sajnos a Saubermacher Kft. nem veszi tudomásul, és a vállalkozóktól továbbra is el akarja vinni a szemetet. Ezért fordulhatott elő az, hogy a község belterületén versenyt futottak a Laki-Gazda Kft. autójával, hogy ki vigye el a konténerbe rakott hulladékot.

A településen keletkezett szilárd hulladékot továbbra is a Kecskeméti Regionális Hulladéklerakó kecskemét-kisfái telepére szállítják az eddigi gyakorlatnak megfelelően a település belterületéről csütörtökön és pénteken, az üdülőrészről pedig hétfőn.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Laki-Gazda Kft. dolgozói összeszedik és elszállítják a szemetet
[/caption]

Ezek is érdekelhetik