Közélet

2012.04.09. 21:35

Ügyészséghez fordult a jobbikos politikus a dupla gázsi miatt

A Központi Nyomozó Főügyészséghez fordult Kollár László jobbikos önkormányzati képviselő a felszámolás alatt álló kiskunfélegyházi vagyonkezelő részvénytársasággal kapcsolatban.

Vajda Piroska

A városatya mindezt pénteken sajtótájékoztatón jelentette be. Azért kezdeményezett ügyészségi vizsgálatot, mert szerinte megalapozatlanul hozta létre a képviselő-testület tavaly májusban az önkormányzati vagyonkezelő részvénytársaságot, amely egyébként alig nyolc hónapig működött.

Kollár szerint a vagyonkezelő megalapítása közpénzek elherdálásával járhatott együtt. Kijelentését többek között arra a szerződésre alapozta, amely a polgármester és a vezérigazgató között jött létre 2011. június 1-jén. Ez alapján a vezérigazgató három hónapon keresztül, havi 595 ezer forintot kapott ugyanannak a feladatkörnek az elvégzésére, mint amire a vezérigazgatói megbízatása is szólt – mondta el a képviselő. Ugyanakkor a vezérigazgató a társaság törzstőkéjének terhére megközelítőleg 400 ezer forintos fizetését is megkapta. – „Így felmerült számunkra annak a lehetősége, hogy itt kettős kifizetés történt, közpénzek terhére.” – hangsúlyozta Kollár. 

Az üggyel kapcsolatban Kapus Krisztán, polgármester lapunknak a következőket nyilatkozta: „Sajnálatos dolognak tartom, hogy Kiskunfélegyháza folyamatosan ellenzéki rágalmazások és vádaskodások tüzébe kerül. Jobbnak tartanám, ha a képviselők energiáikat ehelyett a város javára és fejlődésére fordítanák. Természetesen a képviselőtestület és az önkormányzat áll az ügyek tisztázása elé.”  

Ezek is érdekelhetik