Közélet

2012.03.06. 17:58

Hoztak egy nagy marát, kaptak egy király pitont

A Kecskeméti Vadaskertben oroszlánsimogatás lesz a hétvégén, egy kölcsönkapott kisoroszlánt szeretgethetnek meg a látogatók.

Sebestyén Hajnalka

Pullai Béla igazgató elmondta: a nyolchetes kölyköt mindkét napon 9-16 óráig bármikor megtekinthetik, megsimogathatják az érdeklődők. S hogy örök emlék maradjon az esemény: saját közös fényképek is készíthetők.

A Vadaskert saját, három hónapos kis oroszlánjai szintén láthatók a kifutójukban. A nőstény és a hím már csak a ketrec túloldaláról nyújt csodálatos látványt, különösen akkor, amikor ugrándoznak az apaoroszlánon – részletezte Pullai Béla.

A Vadaskertben megkezdődött az új kiállítóterem kialakítása a tigrisház felett. A tervek szerint májusra fejeződnek be a munkálatok. Addig azonban több új állattal is találkozhatnak a látogatók. Hoztak egy nagy marát, kaptak egy király pitont, illetve több új egyed beszerzése van kilátásban. Többek között szürke farkas, hóbagoly, arany aguti. A Vadaskert saját szaporulattal is számol: az már biztos, hogy az emupapa január óta ül a tojásokon, márciusban megszületnek a kis emuk, és hamarosan napvilágot látnak a kis katták. A fejlesztések része lesz még az a kis mobil vidámpark, mely várhatóan húsvétra nyit meg a vadaskert előtti parkban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!