Közélet

2012.03.25. 22:37

Bekiabálások a lakiteleki fórumon

A lakiteleki üdülőtulajdonosok erős kritikával illették az új hulladékszállítási rendszert, ami áprilisban lép életbe.

Szentirmay Tamás

Az önkormányzat hívott össze fórumot. A polgármesternek kellett állnia a sarat a gyakori bekiabálásoktól hangos összejövetelen.
Mintegy kétszáz résztvevője volt a fórumnak, minden ingatlantulajdonost meghívtak.

Az érdeklődést bizonyára fokozta, hogy áprilistól minden portának fizetnie kell a szilárdhulladék-szállításért.
Felföldi Zoltán polgármester beszámolójában elmondta, hogy az önkormányzat ugyanolyan fontosnak tartja a kilencvennégy állandó lakossal bíró üdülőterületet, mint a település többi részét. Nagy felhördülés követte azt a kijelentését, miszerint nem szeretnék azt, hogy az üdülőterületen olcsóbb legyen élni, mint egy lakótelepen. Az indulatokat csillapítandó Felföldi azt mondta, ezzel csak az üdülőterületen élőket szeretné megóvni attól, hogy nem kívánatos személyek is odaköltözzenek.

Akkor is nagy hangzavar keletkezett, amikor a szilárd hulladék elszállításáról beszélt. A következő hónap elsejétől valamennyi ingatlantulajdonosnak műanyag zsákba kell majd kitennie a keletkezett szemetet, amit hétfőnként fognak elszállítani. Eddig az üdülőterületen konténerekbe gyűjtötték a szemetet. Az elszállítás tízmilliónál is nagyobb évi költsége az önkormányzatot terhelte. A hozzászólók közül többen kifogásolták, hogy azoknak is fizetniük kell, akik nem veszik igénybe a szolgáltatást. Erre azt a választ adta Felföldi Zoltán, hogy a Laki-Gazda Kft. szemétszállító autójának minden utcába be kell mennie, és ez költségekkel jár.

A fórumon két felszólaló is azt kérte, legyen az üdülőtulajdonosoknak is képviseletük az önkormányzatban. Többen azt szeretnék, ha a Tősfürdőben lenne reggel úszójegy, és az üdülő-tulajdonosok is olyan kedvezményt kaphassanak, mint a helyi lakosok, vagyis ötven százalékos jeggyel mehetnének be a fürdőbe. A polgármester ígé-retet tett arra, hogy ezeket a felvetéseket megfontolják.
A közel harminc felszólaló között volt olyan is – köztük Galgóczy Zsolt, a Tőserdő Alapítvány elnöke –, aki dicsérte az önkormányzatot az elmúlt időszak kedvező változásai okán.

Szentirmay Tamás Záporoztak a kérdések az üdülőtulajdonosok soraiból -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!