Közélet

2012.02.06. 13:05

Segítettek a bajba jutottakon

Sokan a rendőröktől kértek segítséget a hét végén, mert elfogyott a tüzelőjük.

baon.hu

Szombaton egy 65 éves Ménteleki férfi jelezte a Kecskeméti Rendőrkapitányságra, hogy nem tudnak a tanyán fűteni, elfogyott a tüzelőjük. A Máltai Családsegítő Központ segített rajtuk.
Kecskemét Szarkásból egy tanyáról szóltak, hogy nem tudnak fát hozni. A Katasztrófavédelem sietett segítségükre.

Baján és Bácsalmáson, egy Dobókanagyjárási tanyáról kértek segítséget, mert elfogyott a tüzelőjük. A Bajai Önkormányzat intézkedett és segített a bajba jutottakon. Homokmégyen egy férfi kért segítséget, mert kevés volt az élelmiszere és a tűzifája. Kalocsa Önkormányzat sietett a segítségére.

Öregcsertő polgármestere egy öregcsertői néninek segített, aki fát kért, mert fogytán volt a tüzelőjük. Egy kiskunfélegyházi tanyán élő férfi jelezte, hogy fogy a tűzifája, és felvilágosítást kért a lehetőségekről.

Egy 51 éves kalocsai hajléktalan férfit szállítottak a rendőrök a Máltai Szeretetszolgálat hajléktalan szállójára szombaton.


Vasárnap is csörögtek a rendőrkapitányságok telefonjai:

Egy 50 éves jánoshalmi férfit ittas állapotban találtak közterületen vasárnap. A rendőrök hazaszállították a magatehetetlent.

Egy bácsborsódi férfi jelezte a rendőrség felé, hogy nem tud fűteni, mert nincs mivel. A polgármesteri hivatal intézkedett az ügyben.

Kiskőrösön, az Alsókamaszációban lakó nőtől érkezett segélyhívás a rendőrségre, hogy alapvető élelmiszerek hiányában szenved és tüzelője is fogytán van. Kiskőrös Önkormányzat tűzifát, Máltai Szeretetszolgálat pedig élelmiszert biztosít számára.

Egy szabadszállási tanyasi nő jelezte, hogy elfogyott a tűzifája. A polgármesteri hivatal gondoskodott a bajba jutottról.

Egyelőre nincs áldozat

A rendkívüli hideg egyelőre nem követelt halálos áldozatot Bács-Kiskun megyében, legalábbis ilyen jelzés nem érkezett a megyei rendőr-főkapitányságra - tudtuk meg Nyíkos Tamás szóvivőtől.

Vasárnap Szentesi Imre, a ballószögi körzeti megbízott reggel 7 óra körül egy 80 év körüli idős házaspárhoz látogatott el, akik elmondták, hogy semmiben nem szenvednek hiányt, de már a havat nem bírták ellapátolni. A törzszászlós ezért a háztól a bekötőútig, egy 70-80 méteres szakaszon elhányta a havat.

Később egy 92 éves tanyasi bácsihoz nézett be, aki elmondta, hogy nincs vize, elfagyott a vezeték. A körzeti megbízott egy 10 literes kannában vizet vitt az idős férfinek, majd egy vízszerelő ismerősével visszamentek a bácsihoz, kiolvasztották az elfagyott vezetéket, és a vízszerelő ingyen meg is javította.

A segélyghívók élnek

A szokatlan hideg miatt továbbra is hívhatják a 112-es segélyhívó vonalat a bajba jutott emberek. A rendőrök kérik azt is, hogy egyedül álló, idős ismerőseiket ezekben a napokban gyakrabban keressék a hozzátartozók, amennyiben nem érik el rokonukat, jelentsék ezt be a 112-es, vagy a 107-es segélyhívó számon.

A rendőrség ugyan tüzifát és élelmiszert nem tud szállítani az abban hiányt szenvedőknek, de az összes ilyen jellegű segítségkérést a területileg illetékes önkormányzathoz vagy segélyszervezethez továbbítják - mondta el Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrség ugyan tüzifát és élelmiszert nem tud szállítani az abban hiányt szenvedőknek, de az összes ilyen jellegű segítségkérést a területileg illetékes önkormányzathoz vagy segélyszervezethez továbbítják - mondta el Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányság sajtószóvivője. Egyelőre nincs áldozat A rendkívüli hideg egyelőre nem követelt halálos áldozatot Bács-Kiskun megyében, legalábbis ilyen jelzés nem érkezett a megyei rendőr-főkapitányságra - tudtuk meg Nyíkos Tamás szóvivőtől. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!