Közélet

2012.02.21. 16:15

Bajban a halasi focisták

A spórolás áldozatai lettek Kiskunhalason a labdarúgók. A játékosok nem tudják használni az öltözőjüket.

Szentirmay Tamás

Hamarosan folytatódnak a 2011-2012-es megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság tavaszi fordulói. A kiskunhalasi csapat azonban nincs irigylésre méltó helyzetben, mert nem használhatják a labdarúgó pályájukat, pontosabban annak öltözőjét. Nincs ugyanis fűtés, világítás és meleg víz az épületben. A pályát az egyesület tagjai letakarította ugyan a hótól, de a különböző hiányosságok miatt nem tudják használni. Szerencsére tornateremben tud gyakorolni a csapat, de az még sem olyan, mint ha a szabadban edzenének a játékosok.

A pálya épületét a Városgazda Zrt. üzemelteti. Molnár Ferenc ügyvezető igazgató az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy kényszerhelyzetben voltak és vannak is. Az önkormányzattól ugyanis nem kapnak annyi anyagi támogatást, mint amennyit korábban. Öt évvel ezelőtt például az épület költségeire nyolcmillió forintot használhattak fel, ez mostanra a töredékére csökkent. Február elején, mikor bejött a nagy hideg, akkor összehívták az érintetteket és úgy döntöttek, hogy csökkenteni kell a kiadásokat, és a spórolásba a labdarúgó pálya épületének a fűtése, világítása is belekerült.

Molnár Ferenc hozzátette, hogy erre a lépésre nem azért volt szükség, mert sportellenesek. Ugyanakkor elmondta azt is, nem a Városgazda Zrt-nek kellene az üzemeltetést ellátni, hanem azoknak, akik használják.

Annyi biztos, hogy február 28-ig nem lehet az épületet használni, tehát nem is edzhetnek a pályán a csapat tagjai. A város költségvetésének elfogadása után azonban változhat a helyzet. Az egyesület az elmúlt évben nem kapott az önkormányzattól anyagi támogatást. A működéshez szükséges feltételeket szponzorok biztosították. A fiatalokból álló csapat most nehéz helyzetbe került, az alapozást ugyanis nem tudják olyan intenzitással végezni, mint ahogyan szeretnék. Ez pedig azt is jelentheti, hogy esetleg lejjebb csúsznak a tabellán elfoglalt hetedik helyükről, amit nem szeretnének.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A pálya talajával is gondok lehetnek a hó elolvadása után, de a legfontosabb most az lenne, ha edzeni tudnának a játékosok
[/caption]

Szentirmay Tamás A pálya talajával is gondok lehetnek a hó elolvadása után, de a legfontosabb most az lenne, ha edzeni tudnának a játékosok -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!