Közélet

2011.12.17. 09:38

Rászállnak a kínai éttermekre

A közelmúltban feltárt szabálytalanságok miatt az év hátralévő részében kiemelten ellenőrzik az üzletközpontokban, bevásárlócentrumokban működő ázsiai vendéglátóegységeket – közölte Farle Csaba, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság vezetője pénteken Szegeden.

mno.hu

Az utóbbi hetekben rendkívüli higiéniai hiányosságok és több tonna azonosítatlan, állati és növényi eredetű kínai élelmiszer felhasználása miatt több kínai büfét is bezártak az ellenőrző hatóságok – mondta a szakember az egyik szegedi bevásárlóközpontban található kínai étteremben lezajlott vizsgálat után. A sorozatos szabálytalanságok után rendelte el a Vidékfejlesztési Minisztérium az ázsiai vendéglátó létesítmények fokozott ellenőrzését – írja az mno.hu .

Az ellenőröknek elsősorban a speciális élelmiszereket, a különleges, a magyar ízléstől lényegesen eltérő állatok húsának eredetét és felhasználását, valamint az ázsiai konyhára jellemző főzési eljárásokat vizsgálják meg. A technológiai sorrendnek megfelelően ellenőrzik az alapanyagok származását, tárolását, lejárati idejét, a készételek tárolási hőmérsékletét, a higiéniai szabályok betartását. Az ellenőrzések kiterjednek arra is, hogy a szakácsok rendelkeznek-e megfelelő szakképzettséggel, s ezt tudják-e magyar nyelvű okirattal bizonyítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!