Közélet

2011.12.23. 09:43

Karácsony 2011: a legnépszerűbb ajándékok

Népszerű ajándékok a háztartási kisgépek, fotó és szórakoztató elektronikai készülékek, a karácsonyi többletköltés pedig egyre kevesebb a ruházati szektorban – közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet.

kiskegyed.hu

A piackutató intézet felmérése szerint az idén kiemelt figyelmet érdemel az internetes kereskedelem, ahol a könyv mellett egyre népszerűbbek a tartós fogyasztási cikkek.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Sokaknak okoztak örömet idén különböző háztartási kisgépek
[/caption]

Az idén az első kilenc hónapban a tartós fogyasztási cikkek kiskereskedelmi forgalma meghaladta az előző évit a háztartási kisgépek, a számítógépek és a digitális készülékek iránti keresletnek köszönhetően. A GfK Hungária FashionScope című tanulmányának adatai szerint a magyar háztartások ruházati cikk beszerzéseiből rendszerint kiemelkedően magas arány jut az év utolsó két hónapjára, bár az elmúlt három évben ez az arány egyre csökkent.

Míg 2005 és 2007 között a karácsonyi időszakban átlagosan 40 százalékkal költöttek többet a háztartások ruházati termékekre, mint egy átlagos kéthónapos periódusban, addig 2008 és 2010 utolsó két hónapjában - a válság által érintett időszakban - jóval alacsonyabb volt ez a többletköltés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!