Közélet

2011.12.11. 18:07

Kápolna épül a Hittanyán

A móricgáti Hittanyán épülhet fel az a kápolna, amelyet eredetileg a bugaci pusztában terveztek megvalósítani.

Vajda Piroska

Mint arról korábban beszámoltunk, a kápolna a Kiskunsági Nemzeti Park területén épült volna fel, ám eddig nem sikerült megfelelően védett helyet találni Isten házának. Cikkünk nyomán azonban a Hittanyán húsz éve szervezett lelkigyakorlatos tábor vezetője, Kapus Krisztián országgyűlési képviselő felajánlotta, hogy a Hittanya területén épüljön fel a katolikus kápolna – tájékoztatta lapunkat Farkas P. József, a Porta Egyesület vezetője.

Az ötletgazda szerint a bugaci puszta határán található Hittanya kitűnően alkalmas tervük megvalósításához, már csak azért is, mert ott biztosítva lenne az épület folyamatos felügyelete. Ugyanakkor a katolikus ifjúsági táborok szentmiséinek végre méltó helye lenne, és a pusztába érkező turisták is bármikor meglátogathatják a szakrális emlékhelyet. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] A kápolna látványterve
[/caption]

Cikkünk megjelenése után egy kerekegyházi vállalkozó, Gödény Tibor felajánlotta, hogy ingyen biztosítja a kápolna felépítéséhez szükséges speciális alapanyagot. A több mint 10 millió forintos beruházás adományokból valósul meg, az építkezés várhatóan jövő tavasszal indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!