Közélet

2011.12.06. 11:20

Füvesítik a szegedi 2-es villamos vonalát

Tizenöt hónap késéssel, karácsony előtt indulhat el a villamosközlekedés a szegedi 2-es vonalon, már terítik a gyepszőnyeget a kivitelezők.

index.hu

A burkolat várhatóan szerdáig elér a rókusi csomópontig. A fél négyzetméteres rolnikat úgy telepítik, hogy alá húsz centiméter vastag komposztot tettek, abba fektették a locsolórendszert, amely szárazságban táplálja a gyepet, írja az index.hu.

A 2-es vonalán összesen három kilométer hosszan épül környezetbarát vágány. A folytatásban a Körtöltés utca és a vértói végállomás között terítenek gyepet.

A 3745 méter hosszú szárnyvonal átadásának nincs hivatalos határideje. A kivitelezőnek a többszöri módosítás után legkésőbb tavaly szeptember 18-ig kellett volna elkészülnie a 2,1 milliárd forint értékű beruházással. Tavaly október végére a cseh–magyar cégtársulás elérte a kötbér maximumát, ami 417 millió forint. Mivel a konzorcium nem fogadta el sem a mértékét, sem a jogalapját, az önkormányzat a megyei bíróságon igyekszik érvényt szerezni a követelésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!