Közélet

2011.11.24. 18:58

Közmeghallgatás után oszlatás következik?

Hétfőn 13 órától közmeghallgatást tart a kiskunhalasi képviselő-testület a városháza dísztermében. Az előző évek gyakorlatát folytatva a közmeghallgatáson felvetett lakossági kérdésekre, észrevételekre, javaslatokra az önkormányzat írásban válaszol majd.

Zsámbóki Dóra

A közmeghallgatást követően munkaterv szerinti nyílt testületi ülésen szavaznak a képviselők egyebek mellett a jövő évi költségvetési koncepció elfogadásáról. A megvitatásra váró közel 30 napirendi pont között újra a képviselők asztalára kerül Halász Balázs alpolgármesteri illetményének megállapításáról, valamint  Nagy Péter alpolgármesteri megbízatásának visszavonásáról szóló előterjesztés is.

Hétfőn tárgyalják a képviselők az oktatási intézményeket érintő megszorító csomagot is, amit ha megszavaznak, akkor létszámleépítések és álláshelyek megszüntetése várható az iskolákban, illetve az óvodákban. Mint az az előterjesztésből kiderül: a döntéssel a város hosszabb távon, évente több 10 millió forintot spórolhatna. 

Nagy valószínűséggel hétfőn harmadszor is napirendre kerül a testület feloszlatását kezdeményező indítvány, amit ezúttal Dózsa Tamás Károly (független) képviselő nyújtott be. Ha most támogatást nyer az elképzelés, akkor négy hónapon belül új választások lehetnek Kiskunhalason. 

Zsámbóki Dóra -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!