Közélet

2011.11.17. 16:10

Drága pech: 300 milliós lehetőségtől estek el

Egy 300 millió forintos belvíz-elvezető rendszer kiépítésének lehetőségétől esett el a kiskunmajsai önkormányzat, miután a pályázati határidő lejártának napján összeomlott az a központi szerver, melyre az önkormányzatnak, mint pályázónak fel kellett volna töltenie a pályázati dokumentációt.

Zsámbóki Dóra

A hiba – mint azt Fogl András alpolgármestertől megtudtuk – nem náluk, hanem a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél keletkezett. Az összeomlás után több órás időveszteséggel sikerült csak feltölteni a pályázati dokumentációt, amit ezután – a szabályoknak megfelelően – kinyomtattak és rohantak vele a budapesti, éjjel-nappal nyitva tartó postára. Itt viszont az 5 kilogrammos csomagot nem vették át. Az érintett postahivatalban kérdésünkre elmondták: náluk csak két kilóig lehet küldeményt feladni.

Az önkormányzat másnap – a pályázati határidő lejárta után, tehát eleve érvénytelenségre ítélve – elküldte ugyan a dokumentációt, de postafordultával megkapta a pályázatot elutasító levelet is. Terbe Zoltán, a testületben ellenzékben lévő Polgári Szövetség Majsáért Egyesület képviselője gyenge kifogásnak nevezte a felvázolt pechszériát.

– Azok a települések, akik határidőben elkészítették és benyújtották ilyen pályázataikat, meg tudtak birkózni a feladattal. Csak Kiskunmajsa nem. Meg kell találni a felelősöket – mondta az üggyel kapcsolatban a képviselő. Fogl András alpolgármester érdeklődésünkre kifejtette: az önkormányzat megfellebbezte az elutasító döntést, mert szerintük vis major okok miatt nem tudták időben beadni a pályázatot. A több hónapon keresztül készült pályázati dokumentáció jelenleg is rendelkezésre áll. Az alpolgármester tájékoztatása szerint, ha lesz lehetőség, akkor újra beadják majd a pályázatot, melynek pozitív elbírálása esetén 4833 méter nyílt- és 1721 méter zárt csatorna valamint 187 darab víznyelő akna épülhet Kiskunmajsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!