Közélet

2011.11.14. 15:20

A nap képe: mi a csuda nőtt ki a földből?

Egy titokzatos élőlényt kapott lencsevégre egy olvasónk. Az önök segítségére is számít a rejtély megoldásában.

baon.hu

Olvasóink elhalmoznak minket jobbnál-jobb természetfotókkal. Különleges növényekről és állatokról bőven kaptunk már fotót, amit meg is osztottunk olvasóinkkal, arra azonban eddig nem akadt példa, hogy a készítője se tudja, mi van egy fotón.

Rovatunk legújabb képét Farkas Szilveszter készítette, aki viccesen „taréjos kakasnak” nevezte el a fura képződményt. Annyit árult el róla, hogy egy kidőlt fatörzs mellett nőtt ki a földből. Próbálták meghatározni, mi is lehet, de ez idáig nem sikerült. Ezért is fordultak hozzánk, olvasóink leleményességében és tájékozottságában bízva.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ön szerint mi lehet a „taréjos kakas”?
[/caption]

Várjuk a lehetséges megoldásokat, és a további felvételeket is Nap képe rovatunkba. A legjobb fotók bekerülnek a Petőfi Népébe is.

Íme a megfejtés!

Számos levél érkezett hozzánk mai rejtélyünkkel kapcsolatban. Többeknek sikerült rájönniük arra, mit fotózott le Szilveszter. Apró István, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkatársa is megírta nekünk, hogy egy egy kontyvirág, (Arum maculatum) látható a képen. Azért fest ilyen furán, mert kissé már megviselt a termése. A bogyók egy része már lepotyogott, a szár pedig megfeketedett. Köszönet a segítségért!

 

baon.hu Íme a megfejtés! Számos levél érkezett hozzánk mai rejtélyünkkel kapcsolatban. Többeknek sikerült rájönniük arra, mit fotózott le Szilveszter. „Hidegh” és Apró István is megírta nekünk, hogy egy egy kontyvirág, (Arum maculatum) látható a képen. Azért fest ilyen furán, mert kissé már megviselt a termése. A bogyók egy része már lepotyogott, a szár pedig megfeketedett. Köszönet a segítségért! Ön szerint mi lehet a „taréjos kakas”? -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!