Közélet

2011.11.22. 14:14

A nap képe: így mutatunk példát a gyerekeknek?

Másfél hónapja illegális szemétlerakónak használják a kecskeméti Petőfiváros egyik forgalmas helyét, közvetlenül az óvoda és az iskola mellett.

baon.hu

– Reggelente gyalog megyünk a gyermekeimmel az Egyetértés utcai óvodába és a Vásrhelyi iskolába, sajnos másfél hónapja minden nap szembesülnünk kell a magyar és kecskeméti valósággal – írta nekünk Majoros Gábor. Óriási szeméthalom mellett vezet el az útjuk, és nem értik, hogy történhet meg ez egy ilyen frekventált helyen. Ez aztán a példamutatás és környezettudatos nevelés a gyerekek számára – panaszkodik levélírónk.

A helyzet már csak amiatt is bizarr, mert a Mercedes-gyárban dolgozó német családok is nap mint nap látják, hogy Kecskeméten ez a módi. – Hogyan mutassunk példát a gyerekeinknek, ha az iskola és óvoda közvetlen szomszédságában illegális szemétlerakó működik? – tette fel a kérdést Gábor jogosan.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Vásrhelyi német gyerekek számára épített szárnyából éppen rá lehet látni az illegális lerakóhelyre
[/caption]

Megkerestük az ügyben Tigyi Mártont, a Városgazdasági Kft. városüzemeltetési részlegének vezetőjét, akitől megtudtuk, hogy éppen ma szállították el a helyszínről a szemetet. – Amíg itt voltak a szelektív hulladékgyűjtó konténerek, addig is sokan lerakónak használták ezt a helyet, mióta azonban megszüntették a szigetet, eldurvult a helyzet – nyilatkozta nekünk Tigyi Márton. – Ha nem szűnik meg a probléma, hulladéklerakást tiltó táblát helyezünk ki a helyszínre, hátha az távol tartja majd az illegális szemetelőket.

Továbbra is várjuk érdekes, vicces vagy elgondolkodtató felvételeiket Nap képe rovatunkba. A legjobb fotók bekerülnek a Petőfi Népébe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!