Közélet

2011.10.05. 19:13

Felébredt a kómából a kecskeméti mentős

Felébredt a kómából és egy hete kikerült az intenzív osztályról Nagy Szabolcs, kecskeméti mentős, aki augusztus 20-án szenvedett súlyos balesetet a Katona gimnáziumnál.

Gál Zita

Kollegáitól megtudtuk, az életben nincsenek a filmekhez hasonló hirtelen és teljes ébredések. – Néhány héttel ezelőtt észrevettük, hogy megmozdul Szabolcs bal szemhéja, majd ki is nyílt. Aztán nem sokkal ezután megmozdult a másik szeme is és a jobb keze is – mondta egyik bajtársa, aki hangsúlyozta: ebben a stádiumban nem lehet még tudni, teljesen felépül-e a sérült. Biztató, hogy néhány napja a bal lábujjait is meg tudta mozdítani.

Nagy Szabolcs családja elmondta, amikor ébren van, reagál a külvilágra, menyasszonya, kollegái viccein mosolyog, és néha könnyekkel telik meg a szeme. A család kérdésünkre elmondta, amint képes lesz Szabolcs az önálló, biztos légzésre és nyelésre, egy rehabilitációs intézetben szeretnék elhelyezni, ahol speciális ellátást biztosítanak koponyasérültek részére. Ha továbbra is minden szerencsésen alakul, Szabolcs akár egy év múlva felépülhet. A család azt kéri az olvasóktól és az őrangyaloktól, továbbra is támogassák őket és Szabolcsot lelkileg a felépülés nehéz időszakában.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Szabolcs egy hete kikerült az intenzívről, egy év múlva talán teljesen felépül
[/caption]

Mint ismert, egy megkülönböztető-jelzést használó mentő és egy menetrend szerinti busz ütközött augusztus 20-án kora délután a kecskeméti Katona gimnáziumnál. A tömegkarambolban tízen sérültek meg, legsúlyosabban Nagy Szabolcs, aki a mentőt vezette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!