Közélet

2011.09.08. 07:32

Veszteséges volt az idei SZIN

Harmincmilliós veszteséggel zárt a Szegedi Ifjúsági Napok – tájékoztatott a polgármesteri hivatal kabinetfőnöke. A Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. 40 millió forinttal segítette ki a fesztivált rendező Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-t. A város vizsgálatot rendelt el.

hvg.hu

A Szegedi Ifjúsági Napok 179 millió forint bevétellel és 209 millió forint kiadással járt – mondta a Délmagyarországnak Szabó Sándor, a szegedi polgármesteri hivatal kabinetfőnöke. Hozzátette: jegyeladásból idén 109 millió forint folyt be, ez tavaly 147 millió forint volt, írja a hvg.hu.

A kabinetfőnök a lapnak azt is elmondta: a rendezők által a SZIN után kommunikált csaknem 70 ezres nézőszám túlzás. A fesztiválra körülbelül 5000 bérletet és 8000 napijegyet adtak el. A nézőszám kiszámításához ilyenkor a bérleteseket megszorozzák a napok számával, tehát idén nagyjából 28 ezer fizetővendég volt a Szegedi Ifjúsági Napokon a négy nap alatt. Karszalagot kapnak rajtuk kívül a fellépők, dolgozók és a VIP-vendégek is.

A tavaly egyébként 6000 bérlet, 13 ezer napijegy kelt el. Ez 37 ezer fizetővendég – tehát az akkori rendezők is túloztak, ők mindennel együtt 71 ezer vendéget mondtak.

Szabó Sándor tájékoztatott arról is, hogy a többségi városi tulajdonban lévő Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. nyújtott segítséget az IH-nak, a cég 40 millió forintot utalt át a 100 százalékos városi tulajdonban lévő Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-nek. Ez ügyben a város vizsgálatot rendelt el.

A Szegedi Ifjúsági Ház és a nagybani piac igazgatóját is azt kérték a laptól, hogy e-mailben tegyék fel kérdéseiket, lapzártáig azonban egyikük sem válaszolt.

A 2003-ban újraindított Szegedi Ifjúsági Napok 2006–2007-re lett nullszaldós. 2008-ban körülbelül 9 millió plusszal zártak, 2010-ben viszont már csak 1,5 millió forintos haszonról beszélt Boros Gyula akkori cégvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!