Közélet

2011.09.19. 16:14

Utat mutatnak a belvíznek

Újabb 17 nagykőrösi utcában múlik el véglegesen a belvízveszély, folytatják az építők a csapadékvíz elvezető rendszer bővítését.

Miklay Jenő

A nagykőrösiek ma is emlegetik: kifejezetten nagy szerencse érte őket tavaly. Amikor vízben úszott már szinte a fél megye, Kőrösön a legmélyebben fekvő városrészekben nem okoztak komolyabb problémát a hatalmas esőzések. Ez azért figyelemre méltó, mert korábban egy-egy kiadósabb zápor után a tűzoltókat hívták segítségül az elöntött ingatlanok tulajdonosai. Tavaly nagyot fordult a laposokban a világ, ugyanis  év közepére befejeződött a csapadékvíz -elvezető hálózat építésének első üteme a víztől leginkább veszélyeztetett területeken. 

Akkor 122 utcában összesen 54 kilométer hosszú nyílt és zárt árkokat, burkolt csatornákat építettek. A hálózat kiválóan vizsgázott. A beruházás közel egymilliárd forintba került, a költség 90 százalékát központi támogatásból kapta a város.

A kedvező tapasztalatok arra sarkallták a városvezetést, hogy újabb forrást szerezzenek az építkezés folytatásához a város elszórtan fekvő  lapos területein. Sikeres volt az újabb pályázat is, így az idei nyár közepétől árkolhatják az  Arany, a Bálvány, a Berzsenyi, az Esze, a Fogarasi, a Fűzfa, a Gulyás, a Gyopár, a Honvéd, a Kárpát, a Kecskeméti, a Kossuth, a Kuruc, a Lázár, a Losonczy, a Ménesi és a Sarkantyú utcákat is.

Összesen több mint két kilométer lesz az új hálózat, részben nyitott illetve zárt árkokkal. A tervek szerint október végére mindenütt befejezik a munkát az építők, és ígéretük szerint addigra a kényszerűségból kivágott fákat, bokrokat is pótolják a porták előtt.

Miklay Jenő -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!