Közélet

2011.09.02. 07:55

Gyimesi László maradt a szegedi Fidesz elnöke

A szavazatok több mint kétharmadával újra Gyimesi Lászlót választotta elnökévé a Fidesz szegedi szervezete csütörtök este, munkáját ügyvezető alelnökként Kohári Nándor fogja segíteni.

hvg.hu

A szegedi Fidesz elsődleges célja a város rendbetétele, fenntartható fejlődési pályára állítása - mondta a politikus az eredmény kihirdetése után újságíróknak.

A szegedi közgyűlésben a Fidesz adja a legnagyobb frakciót, de nincs abszolút többsége. A régi-új elnök, aki egyedüli jelöltként indult a posztért, úgy fogalmazott: "kiélezett politikai közegben kell dolgoznunk, ehhez is alkalmazkodnunk kell".

Nyolc év alatt csaknem megnégyszereződött, 20 milliárd forintra nőtt a város adóssága, az önkormányzati cégek is "szórták a pénzt", százmilliókat költöttek el értelmetlenül vagy szabálytalanul - írja a hvg.hu.

A politikus, aki a szegedi önkormányzati cégek 2002 és 2010 közötti tevékenységét átvilágító bizottság elnöki posztját is betölti, közölte: eddig öt városi tulajdonú vállalkozás vizsgálatát fejezték be, és három büntetőeljárás indult.

Az elmúlt években a szocialista városvezetés nem volt képes olyan gazdasági környezetet kialakítani, amely vonzóvá tette volna a várost, olyan befektetők számára, amelyek új állásokat teremtettek volna a képzett munkavállalók számára. A szegedi Fidesz azon fog dolgozni - többi között a közgyűlésben rendelkezésre álló eszközökkel -, hogy ez a helyzet megváltozzon és a város a fenntartható fejlődés útjára álljon – ígérte az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!