Közélet

2011.09.19. 17:55

Egy év alatt megduplázódott a létszám

A minap ünnepelte fennállása 21. évfordulóját a kecskeméti SOS Gyermekfalu. Népes volt az ünneplő sereg, jelenleg összesen 138 gyermekről, fiatalról gondoskodnak a faluban, kétszer annyiról, mint egy éve.

Popovics Zsuzsanna

Tavaly Kecskemét városa szolgáltatási szerződést kötött az SOS Gyermekfalu Magyarország Alapítvány kecskeméti gyermekfalujával, ami azt jelenti, hogy valamennyi, újonnan állami gondozásba kerülő, kecskeméti illetőségű gyermek és fiatal az SOS gyermekfaluba kerül.

Részben ennek köszönhető a létszámgyarapodás, részben a gazdasági válság negatív hatásainak. A két éve védelembe vett családok felülvizsgálata során ugyanis gyakran nem tapasztalnak javulást a szakemberek, így a gyermekek állami gondoskodásba kerülnek – összegezte az elmúlt év tapasztalatait Kézi Zoltánné Julianna, az SOS Gyermekfalu vezetője.

Kilencvenkét gyermek és fiatal él a falu kapuin belül, a többiek külső nevelőcsaládokban cseperednek. Az ellátottak harmada három évnél fiatalabb kisgyermek, a 18. életévüket hárman töltötték be. Gyakran több testvér egyszerre kerül a faluba, melynek legnépesebb testvérsora nyolc gyermekből áll. A falun kívül 17 nevelőcsalád fogad be gyermekeket, további kilencnél folyamatban van a működési engedélyeztetés. Az ellátottak száma folyamatosan bővül, így további nevelőszülők jelentkezését is várja a kecskeméti S.O.S. gyermekfalu.

Popovics Zsuzsanna -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!