Közélet

2011.07.29. 17:32

Özönvíz Kecskeméten: folyókká változtak az utak - fotók

Délután 4 óra óta szakad az eső Kecskeméten, a város egyes részein alig lehet közlekedni az utakon.

baon.hu/N. N. M.

Egy mediterrán ciklon hozott kiadós esőt Kecskemétre péntek délután. A rövid idő alatt lezúduló, nagy mennyiségű capadék több helyen okozott gondot a közlekedésben. Egy olvasónk a Bethlen körútról jelentette, hogy akkora víz áll az úton, hogy inkább visszafordult, hogy más útvonalat keressen. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kocsis Fanni a Bethlen krt. 53. sz. előtt készítette a fotót 18 óra előtt 10 perccel
[/caption][caption id="" align="aligncenter" width="334"] Szinte lépésben haladnak az autók
[/caption][caption id="" align="aligncenter" width="334"] Faragó Miklós a Széchenyivárosban fotózott, ahol több helyen bokáig ér a víz. Ez a fotó a Móra Ferenc Általános iskola előtti útszakaszon készült.
[/caption][caption id="" align="aligncenter" width="334"] Balogh Ádámtól kaptunk fotót a Petőfi Sándor utcai helyzetről
[/caption][caption id="" align="aligncenter" width="334"] Újra víz alatt az aluljáró - A fotót a 12 éves Hegedűs Bence készítette
[/caption]

Ugyanez a helyzet a Nagykőrösi úton, a Kaszap utcán, és a Noszlopy Gáspár Parkban is – tájékoztattak minket olvasóink. Helvécián viszont csak 17 óra után kezdett esni, tudtuk meg egy másik látogatónktól.

Fél 8-ig szakadatlanul esett az eső, számos utat folyóvá változtatva. Gyorsan eltűnt az utakról a sok víz, estére helyreállt a közlekedés a városban. Kis szünet után az eső azonban újra eleredt.

Videós összeállítás a felhőszakadásról

Vinkler Zoltán videója a Kőhíd utcán készült:

A kecskeméti tűzoltóságon 17 óra után kapták az első segítségkérő jelzéseket az eső miatt. Egyelőre jóval kevesebb számban, mint a korábbi vihar, illetve esők után: 17.30-ig összesen tizenketten kértek vízszívatást a város területén. A 17 óra után Helvécia felé távozó felhők ott már semmilyen problémát nem okoztak. Mindössze egy csendes, áztató esőnél valamivel erőteljesebb tempóban esett most az eső ebben a térségben.

Egy tébolyult vizibiciklis a Petőfi Sándor utcán:

R. Marcell is a Kőhíd utcán videózott:

Mozsár László videója a László Károly utcából, köszönet érte:

A Kőhíd utcai árvízről újabb videót laptunk:

Még egy videó a Kőhíd utcáról Ladányi Károlytól:

Kis Dóra videója a Vágó utca és a Széchenyi krt kereszteződésében készült:

---------------------------------------------

Van fotója az esőről? Küldje el nekünk a [email protected] címre! Ne felejtse el megírni azt sem, hol készült a kép!

---------------------------------------------

Legutóbb egy hete okozott nagy problémákat a vihar megyénkben. Június 30-án is özönvíz zúdult Kecskemétre.

baon.hu/N. N. M. A kecskeméti tűzoltóságon 17 óra után kapták az első segítségkérő jelzéseket az eső miatt. Egyelőre jóval kevesebb számban, mint a korábbi vihar, illetve esők után: 17.30-ig összesen tizenketten kértek vízszívatást a város területén. A 17 óra után Helvécia felé távozó felhők ott már semmilyen problémát nem okoztak. Mindössze egy csendes, áztató esőnél valamivel erőteljesebb tempóban esett most az eső ebben a térségben. Kocsis Fanni a Bethlen krt. 53. sz. előtt készítette a fotót 18 óra előtt 10 perccel Szinte lépésben haladnak az autók Faragó Miklós a Széchenyivárosban fotózott, ahol több helyen bokáig ér a víz. Ez a fotó a Móra Ferenc Általános iskola előtti útszakaszon készült. Balogh Ádámtól kaptunk fotót a Petőfi Sándor utcai helyzetről Újra víz alatt az aluljáró - A fotót a 12 éves Hegedűs Bence készítette -->

Címkék#Kecskemét
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!