Közélet

2011.07.29. 12:44

Kelebián vesztegelt a szivárgó tartálykocsi

Veszélyes anyag szivárgott abból a vasúti szerelvényből, amit még kedden irányítottak vissza a szerb hatóságok Kelebiára – áll a megyei katasztrófavédelem közleményében.

Zs. D.

A vonat a fuvarokmányok szerint etil-akrilátot szállított Isztambulba, Sopronnál lépett be az országba. Az egyik vagon 36 ezer literes tartályának alján a szerb hatóságok szúrós szagú cseppeket észleltek, ezért irányították vissza a szerelvényt.

A helyszínre érkező kiskunhalasi tűzoltók felderítése során bebizonyosodott, hogy csak jelentéktelen mértékű szivárgás tapasztalható a tartály alsó részén, így sürgős beavatkozásra, illetve lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség. Biztonsági okokból a problémás szerelvényrészt a MÁV szakemberei a pályaudvar rendező szakaszának a lakóházaktól legtávolabb lévő pontjára vontatták.  A szivárgást végül a vasúti vegyi elhárító szolgálat szűntette meg, így a szerelvény szerdán éjszaka elhagyhatta az országot – olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!