Közélet

2011.07.29. 16:13

A férfiak a gömbölyű nőket szeretik jobban

Az arányosan gömbölyded, telt idomokkal rendelkező hölgyek sokkal vonzóbbak, mint XS-es társaik. Ezt a sokakat megnyugtató eredményt hozta az a felmérés, amelyet 20-60 év közötti urak részvételével készítettek az Egyesült Államokban.

PN

Lavinia Rodriguez klinikai pszichológus kutatása szerint a férfiakat nem a ruhaméret, de még csak nem is a kilók száma befolyásolja, amikor egy hölgyről öntudatlanul eldöntik, hogy vonzónak találják vagy sem. Sokkal fontosabbak az arányok.

Vagyis lehet szélesebb a csípő, vastagabbak a combok, feltéve, hogy arányos mellbőség, és a csípőhöz képest karcsú derék társul hozzá.
A felmérés szerint a férfiak által legkedveltebb testforma esetében a derék és csípő aránya 0,7. Vagyis egy 70 cm-es derékmérethez a 100 cm-es csípőméretet preferálják.

Ha ennél nagyobb a különbség – keskeny csípő és vékony combok, de XL-es keblek – a többség véleménye szerint inkább riasztó, mint izgató. Ugyanez vonatkozik a túlzottan sovány, csontos alkatra, főként, ha azt extrém fogyókúrák, önsanyargatás révén érte el az érintett. Ez ugyanis nem csak testén, hanem a lelkén is nyomot hagy, ami partnere figyelmát sem fogja elkerülni.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A fő, hogy arányos legyen a nő teste – állítják a férfiak
[/caption]

A kutattásba vak férfiakat is bevontak, akik hasonlóan nyilatkoztak a kérdések hallatán, mint látó kortársaik. Tehát a férfiak túlnyomó többségét hidegen hagyja néhány plusz kiló, ellenben sokkal jobban zavarja, ha a hölgy túl vékony.

PN A fő, hogy arányos legyen a nő teste – állítják a férfiak -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!