Közélet

2011.06.13. 16:24

Veszélyesebb lett a Tulipán utca a lezárás miatt?

A félegyházi városüzemeltetési bizottság egyik mai témája a Tulipán utcai forgalmi rend kérdése. A környékbeliek nagy részét ugyanis felháborította a változtatás.

Hraskó István

Mint arról beszámoltunk: miután a grémium március 28-án megszavazta, húsvétkor az önkormányzat egyirányúsította a Tulipán utcát és beton útakadályokkal zárta le az innen kivezető névtelen közt. A forgalmi rend megváltoztatását egy ott élő polgár kezdeményezte. Ő lapunknak akkor azt nyilatkozta: csupán annyit kért, hogy biztonságosan lehessen közlekedni, mert az utca keskeny és a gyalogosok komoly veszélyben vannak.

Bejelentésével egyetértett és támogatta a köz lezárását a körzet önkormányzati képviselője is. Mester Ernő úgy vélte: mivel a két út kereszteződésében több kisebb baleset történt, a továbbiak megelőzése érdekében korrekt megoldás született.

A környékbeliek nagy részét ugyanakkor felháborította a változtatás. Sérelmezték, hogy semmilyen értesítést nem kaptak, sőt még a véleményüket sem kérték ki. A bizottság elnökének, Bense Zoltánnak és a képviselőnek írt levelükben kifejtették: az adott útszakaszon a rendőrség tájékoztatása és az ő tudomásuk szerint soha nem történt baleset, viszont a kihelyezett útakadályokba már az első este beleütközött egy autós.

A lakók szerint a lezárás miatt a Tulipán utca forgalma jelentősen megnövekedett, veszélyesebb lett a kapubejárók használata. Úgy gondolják, ha a Nefelejcs utca útminőségét javítaná az önkormányzat, akkor talán kevesebben használnák a szűkebb, de jobb Tulipán utcát. A levelet harminchét környékbeli írta alá, kérve az eredeti állapot visszaállítását.
A városüzemeltetési bizottság keddi ülésére az ő szószólóik és a változtatást kezdeményező lakót is meghívták. A vita után döntés születhet a végleges forgalmi rendről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!