Közélet

2011.06.19. 23:12

Százával tapossák a falut

A közmunkaprogramot is kihasználják a tassiak a községi közlekedési utak karbantartására.

Miklay Jenő

Érintik a tassiakat is a felső-kiskunsági iparfejlesztések, csak nem úgy, ahogy azt a falubeliek szeretnék. A környező vállalatok járművei csak átutazáskor járnak a településen: naponta több száz teherkocsi tapossa az 51-esre vivő útvonalakat. A Dózsa, a Dunai, a Széchenyi utca aszfaltja lassan teljesen tönkremegy, a kisiskola, a postahivatal környékén már-már életveszélyes a közlekedés. A közútkezelő pedig jóformán semmit nem ígér a karbantartást illetően. A faluháza a szakminisztériumhoz fordult segítségért, de egyelőre onnan sem jött még biztató válasz. Tassnak az elkerülő út megépítése hozná megváltást, de ez a beruházás 10 év óta megrekedt a tervezőasztalon. Az eredeti kalkuláció szerint egymilliárd forintba kerül, a faluvezetés a központi költségvetés megszorításai ismeretében kevés esélyt lát arra, hogy a közeljövőben napirendre tűzi a főhatóság az útépítést.

– Természetesen soha nem mondunk le az elkerülőről, minden követ megmozgatunk érte – hangsúlyozta Németh Gábor polgármester. – Sajnos nem csak a főbb utak, de a lakóterületi útjaink többsége is igen rossz állapotban van, ezért ahol lehetséges, közmunkaprogram keretében is szervezzük a burkolatok javítását. A napokban kaptunk aszfaltmaradékot, embereink azzal tömik be a kátyúkat. Pályázunk központi támogatásokra, illetve a helyi költségvetésből a fontosabb utcák javítását mindenképpen megoldja az önkormányzat. Legutóbb a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság is segített nekünk sóderral, a strand környékén használtuk fel az építőanyagot. Idén a faluban három, az üdülőterületen pedig egy utcát renováltunk. Fontos eredmény, hogy a Deák utca is kapott aszfaltot. Ott van ugyanis a horgászegyesület irodája, és rengetegen közlekednek rajta – tájékoztatott Németh Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!