Közélet

2011.06.10. 16:18

Ismert emberek védték a magyar zöldség becsületét

Péntek reggel kígyóuborkát reggelizett Cseke Péter színidirektor, Csík János zenész, Tóth Edmond kézilabda-játékos, Kiss Jenő színész, Bozsó János, a Bozsó Gyűjtemény kuratóriumának elnöke más ismert közéleti szereplők és sportolók társaságában. A piac egyik standjánál, a helyi termelőktől vásárolt zöldségeket Kecskeméti Krisztián világbajnok mesterszakács tálalta fel.

Gál Zita

Az akciót Vörösmarty Attila, a belváros képviselője szervezte. Elmondta, azzal a céllal hívta meg ezeket az ismert embereket egy nyilvános reggelire, hogy együtt bizonyítsák, a magyar zöldség és gyümölcs továbbra is ízletes, egészséges és semmi okunk félni tőle.

– A termelők és a fogyasztók közös érdeke, hogy visszatérjen a bizalom a helyben termelt zöldségekkel, kiemelten a kígyóuborkával szemben – mondta a belváros képviselője. Vörösmarty Attila hozzátette: a magyar termelők így is elég kárt szenvedtek már a hasmenésjárvány okozta túlzott elővigyázatosság miatt.

A kígyóuborka kilóját jelenleg 50-60 forintért lehet kapni. Csak néhány termelő próbálkozik azzal, hogy egyáltalán piacra hozza termékét. Tavaly ilyenkor 250 forint körül volt az átlagára. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Vörösmarty Attila (balra) szerint nincs ok aggodalomra
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!