Közélet

2011.03.08. 18:57

Száznyolcvan rendőr hiányzik

Bács-Kiskun megyében idén várhatóan száztíz rendőrrel lesz több, mint a jelenlegi létszám.

Noszlopy N. Miklós

A jövő év nyaráig 4 ezer 200 rendőr áll Magyarországon szolgálatba, ami – a fluktuációt is figyelembe véve – mintegy 3 ezer 500 egyenruhás rendőrrel, illetve nyomozóval emeli majd az állomány létszámát. Bács-Kiskunban idén várhatóan 110 fővel, jövőre pedig annyi rendőrrel lesz több, amennyire még lehetőséget kap a főkapitányság. A jövőre felszerelő új rendőrök a várhatóan napokon  belül megjelenő próbaidős rendőri pályázatra jelentkezők közül, illetve a rendészeti szakközépiskolákban 2012-ben végzettek közül kerülnek ki.

Vasárnap 1800 tiszthelyettes tett szolgálati esküt a Hősök terén a miniszterelnök előtt. Közülük néhány hónapon belül 110-en kezdik meg szolgálatukat Bács-Kiskun megyében.

– A bűnüldöző szakterületeken érzékelhető jelentős fluktuáció miatt Bács-Kiskun megyében is törekednünk kell a jó felkészültséggel, tapasztalatokkal rendelkező állomány megtartására. Az új munkatársak szakmai képzésével, illetve továbbképzésével pedig fokozni kívánjuk a rendőri munka színvonalát – mondta Dávid Károly rendőr dandártábornok, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. – Fontos feladatunk, hogy a közterületi jelenlét növelése mellett a szervezeti egységek reagáló képességét is fokozzuk. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Fotónk a Kecskeméti Rendőrkapitányság múltheti évértékelő értekezletén készült
[/caption]

A megyei főkapitányságon jelenleg 184 rendőri állás betöltetlen. Kecskeméten 52, Baján 12, Kalocsán 3, Kiskőrösön 1, Kiskunfélegyházán 12, Kiskunhalason 25, Kunszentmiklóson 2 rendőr hiányzik, a határrendészeti kirendeltségeken pedig 78 fő. Javíthat a helyzeten, hogy az  ország négy rendészeti szakiskolájából érkező rendőrök – jelenleg Adyligeten, Miskolcon, Körmenden és Szegeden képeznek közterületi szolgálatot ellátó rendőröket – július 1-jén állnak szolgálatba Bács-Kiskun megyében. A Rendőrtiszti Főiskolán végzett fiatal rendőrök júliusban kezdik meg  szolgálatukat a megyei, illetve a városi kapitányságokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!