Közélet

2011.03.30. 12:44

A hamar munka áldozata lett az asszony – fotó

Csaknem tragédia történ kedden kora reggel a Soltvadkertet Kiskunhalassal összekötő – a forgalomnak már hónapokkal ezelőtt átadott – kerékpárút befejezési munkálatainak köszönhetően.

Zs. D.

Egy 44 éves vadkerti asszony otthona felől biciklizett Halas irányába, amikor Selymesen egy, a szükséges pótmunkák keretében kiásott két méter mély gödörbe zuhant. A rendőrség tájékoztatása szerint a bicikliút közepén tátongó lyuk részben volt csak körbekerítve. A nő súlyos sérüléseket szenvedett az esés következtében, úgy tudjuk eltört egy csigolyája.

Az ügyben nyomozás indult ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. Mint arról korábban többször beszámoltunk: a Kiskunhalast Soltvadkerttel összekötő, tavaly ősszel kétszer is átadott kerékpárút nyomvonalában a kivitelezés során „benne felejtettek” három villanyoszlopot Selymes területén, melyeket így – balesetveszélyes módon – két oldalról ölelt körbe az aszfalt. A 10 kilométeres, az 53-as főúttal párhuzamosan futó bicikliút műszaki átadásának határideje március 31-e, a villamosművek szakemberei eddig az időpontig vállalták, hogy áthelyezik a villanyoszlopokat.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A kerékpárutat a villanykarók áthelyezése közben is használhatták a biciklisek. A mára már betemetett gödröket sárga szalaggal vették körbe.
[/caption]

A munkálatok meg is kezdődtek a napokban: a karókat 50-70 centiméterrel az út felé ásták le újra. Egy ilyen, a villanykarók számára kiásott gödörbe esett bele a vadkerti asszony. Az aszfaltcsíkot még így is kettészelik az oszlopok, de a beruházást felügyelő Halasi Kistérség Humán Szolgáltató Intézmény tájékoztatása szerint – a balesetveszély csökkentése miatt – a „felesleges”, vagyis a kerékpárút új nyomvonala és a főút között korábban lefektetett aszfaltot felverik és eltávolítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!