Közélet

2011.03.09. 14:54

450 milliós állami támogatás a Szegedi Olimpiai Központ felújítására

A kormány 450 millió forinttal támogatja a Szegedi Olimpiai Központ fejlesztését - jelentette be Bohács Zsolt országgyűlési képviselő szerdán, a Maty-éri evezős- és kajak-kenu pályán tartott sajtótájékoztatón.

hvg.hu

A honatya elmondta: az elmúlt években nagyon kevés forrást kapott a központ. A mostani támogatás olyan fejlesztéseket tesz lehetővé, amelyek nélkülözhetetlenek egy olyan színvonalas sportesemény megtartásához, mint az augusztus 17. és 21. között sorra kerülő, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság, írja a hvg.hu.
Szovics Zoltán, az Olimpiai Központ vezetője bejelentette: a pénzből kiépül a pálya megfelelő energiaellátása, az épületeket akadálymentesítik, felújítják a céltornyot, a VIP épületet és a lelátókat, bővítik a Motel épületét és a hajótárolót, illetve új öltözőket alakítanak ki.
Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára elismerően szólt a támogatásról, kiemelve, hogy ezzel minden igényt kielégítő pálya várja majd ismét a hazai és nemzetközi versenyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!