Közélet

2011.02.05. 19:15

Vasárnap éjjel megnyílik a rakpart

A Tisza apadása elindult, ami több hétig is eltart, így a környezetgazdálkodás munkatársai vasárnap éjjel megnyitják a rakpartot a gépkocsiforgalom előtt. Újabb lezárásra május környékén lehet majd számítani.

baon.hu

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ATIKÖVIZIG) arról tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t, hogy a Tisza és mellékfolyói is apadnak. A középtávú időjárás-előrejelzés alapján a következő napokban a felső folyószakaszokon továbbra is apadó tendenciára lehet számítani. Az ATIKÖVIZIG működési területén lévő folyószakaszokon az árvízvédelmi készültséget megszüntette és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft-vel a Huszár Mátyás rakpart és a lépcsősorok takarítását a hét végére befejezi.
„Múlt hét szombaton kezdtük a takarítást, mikor a vízszint 590 centiméterre apadt, ez a szint, mikor a sodrás még be tud vinni vizet, de már rá mehetünk gépeinkkel és letolhatjuk az útról a hordalékot. Hétfőre teljesen lehúzódott a víz a rakpartról, de az alépítmények miatt az időjárás függvényében közel egy hetet kell várni a száradásra. A napokban melegedés, és napsütés is várható ezért, miután átvizsgáljuk a rakpartot, vasárnap éjjel megnyitjuk az autós forgalom előtt” – mondta portálunkat Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátéve, hogy az előrejelzések alapján mág több hétig apadni fog a folyó, s a hegyekben még egy hónapig nem várható olvadás sem, így a zöld ár április-május környékén érhet el minket, akkor várható egy esetleges rakpartlezárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!