Közélet

2011.01.28. 16:08

Martinkó Károllyal találkozhattak

Bűnügyi tárgyú riport könyvek – egykor rendőrként dolgozó – íróját fogadták a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányságon. Dr. Martinkó Károly nyugállományú rendőr alezredes több éven keresztül volt bűnügyi újságíró, sok évig tagja lehetett a Kerényi Mária által szerkesztett „Mit üzen a Rádió?” című műsor riporteri gárdájának, dokumentum műsorok készítőjeként pedig kétszer nyerte el a Kritikusok díját.

N. N. M.

A megyei főkapitányságon az érdeklődök között ott volt Nyitray András a Bács-Kiskun megyei közgyűlés alelnöke, valamint Szabó Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is, sokan pedig – aktív és nyugalmazott rendőrök – személyes régi ismerősükként fogadták a nyugállományba vonulását követően bűnügyi tárgyú riportkönyvek megírásába kezdett Martinkó Károlyt. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az író szívesen dedikálta köteteit a találkozón
[/caption]

Mint azt a találkozón elmondta: eddig 14 kötete jelent meg. Köztük egyebek között a Kék fényű glória, a Több mint műhiba!?, a Gyermeksikolyok, a Justitia zokog, valamint A bűnüldözés mesterei és lovagjai címűek.

Ezek is érdekelhetik