Közélet

2011.01.06. 11:13

A félegyházi kórházért szólt a táltosok dobja

Sejtelmes dobolás, éneklés, gyertyafény és füstölők fogadták a vendégeket a Tűzmadár Táltos Dobkör újévköszöntő találkozóján. Összejövetelükön ezúttal a félegyházi kórházért szóltak a táltos dobok, a Földanyához és Nagyboldog Asszonyhoz énekeltek, hogy újra születhessenek gyerekek Félegyházán – mondta el Kis Mónika a dobkör vezetője.

V. P.

A kiskunfélegyházi Tűzmadár Táltos Dobkör – amely a Turulkoppányíjászai Hagyományőrző Egyesület keretein belül működik – közel két éve alakult, mintegy 30 állandó tagja van. Minden hónap első szerdáján tartják foglalkozásaikat a volt Fürdőszálló Épületében. Idén először január 5-én, szerdán este találkoztak a dobkör tagjai. A szertartást Fehérholló Öskü vezette, melynek kezdetén Dvorák Sándor Távolodó zsályát füstölt a résztvevőkre, hogy elűzze a negatív energiákat. Ezt követte a közös dobolás és éneklés. A találkozón részt vett Jerzsabet Tibor Jerzsi közismert hanggyógyász is, aki táltos dobok segítségével gyógyította a dobkör vendégeit.

Kiss Mónikától megtudtuk, a táltos dob több ezer éves ősi eszköz, melynek gyógyító hatása van az emberi testre és lélekre. Elmondta: - „Összejöveteleink során a táltos dob erejét, saját hangunk gyógyító energiáit és az ezek hatására módosult tudatállapotot használjuk arra, hogy egységbe kerüljünk önmagunkkal, s válaszokat kapjunk kérdéseinkre. Célunk az ősi magyar szellemiség újraélesztése, és annak mai formában megélhető közvetítése a társadalom felé.”[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ősi szertartást hajtottak végre a félegyházi kórházért
[/caption]

A Tűzmadár Táltos Dobkör következő találkozóját február 2-án tartja, melyre várják azon érdeklődőket, akiket megérint az ősök hívása.  Azokat is szívesen fogadják, akik nem tudnak dobolni, vagy nem rendelkeznek táltos dobbal.

Ezek is érdekelhetik