Közélet

2010.12.16. 22:03

Visszakérik az előző polgármester jutalmát

Zsigó Róbert levelet írt dr. Révfy Zoltánnak. A jelenlegi fideszes polgármester arra kéri hivatali elődjét, hogy a neki kiutalt jutalom egy részét fizesse vissza. Ezt a feladatot adta a bajai testület többsége a város első emberének a képviselő-testület tegnapi ülésén.

Kubatovics Tamás

Egy, a megyei közigazgatási hivatalban született szakmai véleményre alapozva szeretnének némi pénzt visszakapni az előző, szintén fideszes városvezetőtől. Dr. Molnár Ilona hivatalvezető nevében és megbízásából a főtitkár, dr. Tombácz Ferenc írta alá a dr. Gyenes Gabriella jegyzőnek címzett levelet, melyben azt is hangsúlyozzák: a vélemény jogi kötelező erővel nem bír, arra megalapozottan nem lehet hivatkozni bíróság, illetve más hatóság előtt.

Mint arról beszámoltunk: szeptemberben az utolsó ülésen döntött az előző testület – nem fideszes – többsége a távozó, Révfy Zoltán (Fidesz) jutalmazásáról, és hathavi bérét szavazta meg jutalmul. A 3,2 millió forintos elismerés 4,1 milliós kiadást jelentett, ezen túlmenően háromhavi végkielégítés járt a távozó városvezetőnek, így összesen csaknem 6,2 milliós kiadás keletkezett.

A szakmai véleményben az olvasható, hogy a polgármesteri jutalom összege egy év során nem haladhatja meg illetményének hathavi összegét, és ez időarányosan értendő. Az ülésen dr. Gyenes Gabriella kérdésekre válaszolva kifejtette, hogy nem számolták ki a visszafizetendőnek tartott öszszeget, az előző ciklusban nem volt a polgármesternek kifizetett egyéb jutalom. Hajdú Miklós, aki az előző ciklusban a szocialista frakciót vezette, hangsúlyozta: az elvégzett munkához nem volt arányos a négy év alatti egyszeri jutalomfizetés, amit talán többször kellett volna megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!