Közélet

2010.12.04. 00:28

Virágkarnevál a tél elején

Tavaszt idéző kiállításra invitálja ma és holnap Kecel, a virágot kedvelőket.

Barta Zsolt

Tegnap huszonnegyedik alkalommal nyitották meg a kunsági város sportcsarnokában a Flora virágfesztivált. Haszilló Ferenc polgármester mellett Rideg László, a megyei közgyűlés alelnöke üdvözölte a résztvevőket, illetve a kötészeti versenyen résztvevőket.

A virágünnepen nyolc hazai szakközépiskola diákjai mutatták be kötészeti alkotásaikat. Ezeket Gombás Attila, a Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesületének az elnöke méltatta. Az intézetek 25 diákja több kategóriában mérte össze a tudását. Az összetett versenyben a kiskőrösi Petőfi Sándor Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola a harmadik, míg a kecskeméti Kocsis Pál MezÕgazdasági és Környezetvédelmi Szakközépiskola és Szakiskola csapata az ötödik helyen végzett. A kiállítás holnap zárja kapuit. Addig azonban vágott-, szárazvirág és dísznövények óriási választékában gyönyörködhetnek a látogatók.[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kecel: illatok, színek, csokrok, kötészeti remekek
[/caption]

Aki haza akarja vinni a huszonnegyedik Flora emlékét, az az ilyenkor megrendezendő vásáron választhat a szebbnél szebb növények közül. A virág bemutató mellett ma és holnap kísérő rendezvények színesítik a kiállítást. Ma 15 órakor Font Sándor országgyűlési képviselő nyitja meg az országos fazekas kiállítást. mindkét napon kisállat-kiállításra is várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!