Közélet

2010.12.23. 11:46

Szinte vak kutya mentette meg a kiskutyát a biztos haláltól

Szívmelengető módon menekült meg egy kidobott kiskutya a biztos fagyhaláltól. Ideiglenes gazdijai megmentőjéről, Pedroról nevezték el az apró túlélőt.

Zsámbóki Dóra

A napokban a halasi állatvédő aktivisták egyikének félig vak kutyája mentette meg egy magára hagyott kutyakölyök életét. Pedronak, a beagle vadászkutyának egy korábbi betegség miatt az egyik szeme hiányzik, de szimata és ösztönei csalhatatlanok.

– Szokásos esti körünket róttuk éppen a lakótelepen Pedroval, amikor hirtelen húzni kezdett a kukák felé – idézi fel a történteket Molnár Melinda, a kutyamentő eb gazdája. – Közelebb érve már én is hallottam a nyüszítést, de el sem tudtam képzelni, hogy honnan jön, hiszen mindenhol csak szeméthalmokat láttam. Pedro kotorászni kezdett a dobozok között és addig szimatolt, míg rá nem talált a kiskutyára, aki egy papírdobozban vacogott – meséli a büszke gazdi. 

Az állatorvosnál kiderült: a talált jószág egészséges, bár szervezetét kicsit megviselte a hideg. Ha az éjszakát a hidegben kellett volna töltenie minden bizonnyal elpusztul. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Pedro, a szinte vak kutya talált rá a kölyökre
[/caption]

A kiskutya a Halasi Állatotthonba került, melynek vezetői úgy döntöttek, hogy megtalálója után Pedronak nevezik el a pekingi fajtájú, világosbarna és fehér színű kiskutyát. Mivel még szopik egy, az otthonban lévő anyakutya táplálja. A vele történtek ellenére a kis Pedro nagyon barátságos, az alomba is hamar befogadták társai, szépen eszik, sokat alszik és még többet játszik. A német BMT nevű szervezet által támogatott halasi állatotthon munkatársai igyekszenek itthon vagy Németországban új, szerető gazdit találni a kis túlélő számára.

Három év is járhat érte

Noha az állatvédők folyton hangsúlyozzák, még mindig sokan nincsenek tisztában vele, hogy ha valaki gondatlanul magára hagy egy állatot, az állatkínzásnak minősül. Az ilyen eseteket a törvény akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

Pedro, a szinte vak kutya talált rá a kölyökre -->

Címkék#Kiskunhalas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!