Közélet

2010.12.17. 19:39

Nem kell mindenáron a vezetékes víz

Nem kell a solti ivóvíz a dunatetétleni önkormányzatnak.

Szűcs Brigitta Z.

A tetétleni Törley-majorban van néhány lakás, ahová még nem kötötték be a vezetékes vizet. Épp ezért a külterületen élők érdekében az önkormányzat nemrég ajánlatot kért Solttól arra vonatkozóan, hogy milyen feltételek mellett, és mennyiért tudnák megoldani azt, hogy a járáspusztai ivóvízvezeték-hálózatról néhány házhoz bevezessék a vizet. – Kiszámolták. A lekötések tervezésének és kivitelezésének díja 776 ezer forint. Ez sem kevés, de állnánk, a solti önkormányzat viszont még 2 millió forint egyszeri, hálózatfejlesztési díjat kérne tőlünk, ezt viszont nem tudjuk kifizetni, így a bekötésekből nem lesz semmi. Továbbra is vezetékes víz nélkül maradnak a major területén élők, így döntött a képviselő-testület – mondta lapunknak Pálfi Mihályné.

Dunatetétlen polgármestere azt is elmondta, hogy a kistelepülés 70 milliós éves költségvetésébe ez sajnos nem fér bele, ez viszont nem jelenti azt, hogy a jövőben nem keresnek valamiféle megoldást a majorban élők problémájára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!