Közélet

2010.12.04. 00:15

Folytatódhat a beteg kislány gyógyítása

Nyári Viág, a daganatos megbetegedéssel küzdő kislány története sok olvasónkat megérintett. A kislány és szülei a felajánlott adományoknak köszönhetően kijutottak Bécsbe a következő kezelésre.

Zsámbóki Dóra

A Petőfi Népe és a Baon is hétfőn írt a Nyári család kálváriájáról. A kilenc éves Nyári Virág több mint 6 éve küzd a neuroblastoma négyes stádiumú gyermekkori daganatos megbetegedéssel. Virágot Bécsben kezelik, mert a Magyarországon létező összes kezelési formát kimerítette már.

A családnak a lelki nehézségeken túl anyagilag is rendkívül megterhelő Virág betegsége: egy - minden hónapban esedékes - bécsi kezelés 150 ezer forintba kerül. A Petőfi Népe és a Baon segítséget kért olvasóitól, akik néhány nap alatt bebizonyították önzetlenségüket.

- Összegyűlt annyi pénz, hogy ki tudtunk jönni Bécsbe Virág kezelésére - mondja megkönnyebbült örömmel hangjában Nyári József, akit az osztrák fővárosban értünk utol. - Ez a kezelés megoldódott, és úgy néz ki az összetört autónkat is meg tudjuk javíttatni, hogy ne legyünk ennyire kiszolgáltatott helyzetben. Hogy utána mi lesz meg majd eldől. Megtanultunk mindig csak az előttünk álló problémára koncentrálni - teszi hozzá az édesapa.

Mint Józseftől megtudjuk: egy alapítvány ígérte, hogy mivel a család autója összetört, segít: eljuttatja Virágot Bécsbe.
- Az indulás reggelén, pontosabban indulás előtt negyed órával hívtak, hogy nem visznek minket sehova, mert rossz az idő. Ott ültünk a bőröndjeinken az ajtóban és nem tudtam, hogy mitévő legyek - meséli József. A család végül kölcsönautóval indult útnak.

- Köszönjük az imát, a jókívánságokat és az anyagi segítségét! Nagyon sietek meggyógyulni - kiabálja bele a kislány a telefonba.
Virágot most egy több napig tartó Antisejt-terápia blokk várja. A kezelés lehet, hogy elhúzódik, de Virág december 7-én a születésnapját már nagyon szeretné itthon ünnepelni.

- Úgy tervezem, hogyha addigra jobban leszek, akkor építek egy hatalmas hóembert az udvaron, szén lesz a szeme, répa az orra, lábas a kalapja. Az állataim is biztos örülnének neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!