Közélet

2010.12.22. 17:08

Egymilliót osztottak szét a Ganz-Röck dolgozói között

Hetven-nyolcvan volt Ganz-Röck dolgozó gyűlt össze szerdán Kiskunfélegyházán, a Szakmaközi Művelődési Házban. A Vasas Szakszervezeti Szövetség által az elmúlt időszakban összegyűjtött 1,1 millió forintot oszották szét a tagok között.

Hraskó István

Balogh Béla, a szövetség elnöke a jelenlévőknek elmondta: az országos szakszervezet tagjai mellett több cég is utalt a segélyszámlára, a pénzt pedig a Vasas helyi vezetőinek javaslatai szerint, rászorultsági alapon osztják szét, 10-40 ezer forintot téve a borítékba.

Mint arról többször beszámoltunk, a felszámolás alatt lévő cég több havi bérrel tartozik dolgozóinak, sokak még a munkaügyi papírjaikat sem kapták kézhez. A helyi szakszervezet próbál segíteni a nehéz helyzetbe került munkavállalóknak, többek között az álláskeresésben is.

Balogh Béla kijelentette: levelet írt a a köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek, a gazdasági miniszternek, javasolva, hogy az állam vásárolja vissza a céget, majd privatizálja újra, hogy a kiváló szaktudású dolgozók ismét tudjanak a gyárban dolgozni. 

Január 11-én a felszámolóbiztos újra Kiskunfélegyházára érkezik, Pesten pedig tovább folynak a hitelezőkkel való tárgyalások. Sárosi Péter, a Vasas Szakszervezet régióvezetője kijelentette: mindenképpen érvényt kívánnak szerezni a dolgozók jogos követeléseinek, mégha a felszámoló azt is jelenti be, hogy nincs forrás a tartozások kiegyenlítésére. Több munkaügyi pert egyébként már megnyertek a munkavállalók a céggel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!