Közélet

2010.12.14. 22:14

Csigalassú a sürgősségi?

A kommunális adó eltörlése, a Nagy Szeder utca egyirányúsításának kérdése, a járdaépítés szükségessége – többek között ezek a témák is felvetődtek a kiskunhalasi közmeghallgatáson.

Zsámbóki Dóra

Az elsőként szót kapó Németh Ferencné a Nagy Szeder utca egyirányúsításának szükségességét vetette fel. Az asszony kérésének indoklásaként elmondta: a Nagy Szeder utca páros oldalán, a 2-es és 24-es házszám  között mindössze 120 centiméter választja el a lakóházakat a nagy forgalmat bonyolító úttesttől. A rossz állapotban lévő aszfalt miatt a kátyúkból a víz a házakra csapódik, ezért Némethné – ideiglenesen – terelőkorlátot kért a problémás szakaszra. Mint hozzátette: vannak olyan ingatlanok is, melyek repedezni kezdtek az állandó, nagy forgalomtól.

Fodor Mihály megszólalásában a Jövőnk Halas Egyesület (JHE) választási ígéretére, a kommunális adó eltörlésére hívta fel a képviselők és a polgármester figyelmét. Mint elmondta: ő bizalmat szavazott a polgármestert adó JHE számára, éppen ezért érte meglepetésként, amikor megtudta: a költségvetés helyzete miatt legkorábban 2013-ban lehet szó az adó eltörléséről.

Kollár Károly Batthyányi utcai lakos a közmunkások munkavégzését kritizálta. Elmondása szerint amikor az utakat takarítják, akkor kis szemétkupacokat húznak össze a munkások, melyeket ahelyett, hogy elszállítanának, ott hagynak az út szélén, így az eső, a szél és az autók újra és újra szétszórják a szemetet a környéken. Javaslatában felvetette: vegyen a város néhány talicskát, mellyel össze lehet hordani a szemetet, mert így csak a város pénze fogy a duplán, olykor a triplán elvégzett munka miatt.

Szintén Kollár Károly beszélt a – véleménye szerint – hiányos sürgősségi betegellátási rendszerről. Hozzászólásában nehezményezte, hogy a sürgősségi ellátásra szoruló betegek csak két vagy három óra múlva kerülnek szakorvos elé.

Nagy István közlekedési problémákra hívta fel a városvezetők figyelmét. Mint elmondta: rendkívül balesetveszélyesnek tartja, hogy a Kisfaludy utcából csak úgy lehet rákanyarodni a Kárpát utcára, hogy az autó orra belelóg a Széchenyi és a Kárpát utca találkozásánál a közelmúltban átépített kereszteződés egyenesen menő sávjába. Szintén Nagy István észrevételezte, hogy azok az 53-as úton haladó autók, melyeknek sofőrjei szeretnék elkerülni a lámpánál való várakozást, gyakran a Sas, illetve a Fazekas Gábor utcán hajtanak át két kereszteződés között. Itt viszont a közeli iskolák miatt rengeteg gyerek közlekedik az utak szélén, a Sas utcán pedig egyáltalán nincsen járda. Nagy István véleménye szerint ez így életveszélyes, a probléma mielőbbi megoldása pedig a képviselő-testület feladata.

A közmeghallgatáson felvetődött észrevételekre az önkormányzat írásban fogja megadni a választ a felszólalók számára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!