Közélet

2010.12.05. 15:59

Átvilágítják a Kalocsa TV-t

Teljesen átvilágítják és átszervezik a városi televíziót az érseki városban. A Kalocsa TV jelenleg a városi közművelődési intézményrendszer része. Főszerkesztőjét, Kovács Attilát – a vezetői utasítások be nem tartása miatt – már az önkormányzati választásokat követő napokban menesztették. Helyére pedig egy hónapra kinevezték Országh-Terenyi Zoltánt.

Szűcs Brigitta Z.

Magóné Tóth Gyöngyi, a Városi Közművelődési Intézmények igazgatója az új testülethez kérelemmel fordult: szeretné, ha a televízió nem tartozna a művelődési intézmény hatáskörébe.

Az átvilágítás megkezdődött, az átszervezésre pedig tíz igen, egy nem és egy tartózkodás mellett a képviselők felhatalmazták Török Ferenc polgármestert.

A város hárommillió forint többletforrást biztosít az intézmény részére, mivel a szerkesztőség berendezései elavultak, a stúdió felszerelése hiányos, és szükség van új, korszerű kamerákra és számítógépekre. A költségvetés kilencmilliós reklámbevételt várt a Kalocsa TV-től, ez csak terv maradt. Az átvilágítás és az átszervezés részleteiről januárban ad bővebb tájékoztatást a városvezetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!