Közélet

2010.12.22. 18:24

Áll már a karácsonyfa

Játékokat, ruhákat cipőket is kaptak a kecskeméti SOS-gyermekfalu lakói tegnap. Barabás Évi segítette őket a karácsonyfa feldíszítésében.

PN

Másfél millió forintot, rengeteg játékot, téli ruhákat és cipőket hozott tegnap a Beiersdorf Kft. Jézuskája a kecskeméti SOS-gyermekfalu lakóinak. Gerhard Hierath vezérigazgató személyesen kívánt boldog, békés ünnepeket a gyerekeknek.

Kézi Zoltánné, a falu vezetője elmondta: a cégtől évek óta minden karácsonyra kapnak ajándékot, de most igazi különlegességet is hoztak. A Nivea adventi honlapján ugyanis egyedi karácsonyfa díszeket lehetett tervezni, amelyek közül aztán a gyerekek választották ki a legszebbeket. A nyertes darabokat pedig iparművészek készítették el. Az ajándékot hozó kft. vezérigazgatója és Barabás Évi, az SOS-gyermekfalu jótékonysági nagykövete segítségével ezekkel a gyönyörű üveggömbökkel díszítették fel a gyerekek a falu fáját.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Barabás Évi segítette a díszítést
[/caption]

Az Útravaló Alapítvány idén is pályázatot hirdetett a kecskeméti S.O.S. Gyermekfaluban nevelkedett tehetséges fiatalok támogatására. A kuratórium tagjai két fiatal pályázatát ítélte támogatásra méltónak. A díjazottak tegnap ünnepélyes keretek között vehették át a támogatást a Városházán. Halász Beatrix 250 ezer, Nádudvari Julianna pedig 150 ezer forintos segítséget kapott tanulmányai folytatásához.

A sajtótájékoztatóval egybekötött átadáson jelen volt dr. Zombor Gábor polgármester, az Útravaló Alapítvány kuratóriumának tagja, Mák Kornél alpolgármester, Prof. Dr. Szécsi Gábor egyetemi tanár, az Útravaló Alapítvány kuratóriumának elnöke és Kézi Zoltánné, az S.O.S. Gyermekfalu vezetője. Az eseményhez csatlakozott dr. Szabó József, a Fornetti Kft. ügyvezetője, aki a társaság kiemelt partnere, támogatója az Útravaló Alapítványnak.

Útravaló

Az Útravaló Alapítványt 1999-ben hozták létre, azzal a céllal, hogy a kecskeméti S.O.S. Gyermekfaluban nevelkedett, nagykorúságot elért gyermekek életpályájukon való elindítását segítse. Az évek folyamán azonban tevékenysége kiszélesedett. A gyermekfaluval együttműködve felvállalta az ebben az intézményben szülői segítség nélkül nevelkedett gyermekek társadalmi integrációjának elősegítését is. Mivel a falu lakóinak 18. életévüket betöltve el kell hagyniuk az „otthonukat”, az alapítvány elsődleges feladatának tekinti, hogy ezeket a gyermekeket felkészítse az önálló életvezetésre, a társadalomba fiatal felnőttként való beilleszkedésre.

Barabás Évi segítette a díszítést -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!