Közélet

2010.08.22. 21:38

Nem indítanak első osztályt

Nem jelentkezett annyi gyerek, hogy első osztályt lehessen indítani Gátéron. Mindössze három jelentkező akadt, akik szeptembertől megkezdhették volna iskolai tanulmányaikat a településen.

PN

Az önkormányzat 2007-ben kötött megállapodást a kiskunfélegyházi Platán utcai iskolával, azóta közös oktatási intézményben tanulnak a gátéri gyerekek, hat évfolyamban. A hetedik és a nyolcadik osztályosok Félegyházára járnak iskolába. Az már előfordult a korábbi években is, hogy az ötödik és hatodik évfolyamosok kevesen voltak, most viszont mindössze három gyerek kezdhette volna el az első osztályt. Kettőt közülük beírattak a kiskunfélegyházi iskolába, egy pedig még az óvodában marad.

– Ez nem jelenti azt, hogy az önkormányzat megszüntette az első osztályt, csak sajnos nem volt megfelelő számú gyerek – mondta Urbán Istvánné polgármester. A következő évben már ismét lesznek első osztályosok. Sajnálatos módon 2003-ban mindössze két gyermek született falunkban, és mivel nem költöztek hozzánk kisgyermekes családok, ennek ez lett a következménye. A jelenlegi helyzetben sem fordult meg a fejünkben az, hogy azért, mert most nem lesz első osztály, esetleg bezáruljanak az iskola kapui a gátéri gyerekek előtt. Mivel nekünk a Platán utcai iskolával van megállapodásunk, a két leendő első osztályost pedig a József Attila Általános Iskolába íratták, a szülők fogják majd megoldani a gyerekek utaztatását. A többi Félegyházára járó diákunkat iskolabusz viszi az oktatási intézménybe. Az önkormányzat azért társult, hogy ne kelljen bezárni az iskolát. A hetedik-nyolcadik osztályosoknak nagy kedvezmény az, hogy nem menetrend szerinti járattal, hanem iskolabusszal közlekedhetnek, a Platán utcai iskoláig. Azoknak a tanulóknak viszont, akik más intézményt választottak, a menetrend szerinti busszal kell megoldaniuk az iskolába járásukat – nyilatkozta a település vezetője. 

Címkék#Gátér
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!