Közélet

2010.08.08. 17:44

Civilizációs ártalom a fűvel festés?

Több olvasónk is azzal kereste meg lapunkat: a kecskeméti szalagház mögött parkoló autójukat szabályosan beterítette a fű és a por, miután az ott lévő zöldcsíkot nemrég motoros kaszával levágták.

Hraskó István

A karosszériára a melegben rászáradó fűszálakat nehezen lehet lemosni, ráadásul a kasza által felvert kavicsok is nyomot hagynak az autón. Miért nem lehet akkor vágni a füvet, mikor nem parkol ott senki, a munkások miért nem vigyáznak jobban a kocsikra? Milyen dolog az, hogy sokan fizetnek a parkolásért, és mikor indulnának az autóval, kénytelenek azzal szembesülni, hogy a motorháztetőt, szélvédőt beborítja a fű? – tették fel a kérdést olvasóink.

– Nehéz megoldani a helyzetet, hiszen nem a borbási pusztában, több hektáros tágas mezőkön kell vágnunk a füvet, hanem a belvárosban, szűk helyeken. Sajnos nem tudjuk megvárni, hogy a parkolók üresen maradjanak, Kecskeméten ez amúgy sem igen jellemző. A szalagház mögött az autók már kora reggel is ott állnak, ha pedig hajnalban vágnánk a füvet, akkor a környéken lakók tennének panaszt a zaj miatt. Mint azt tették korábban például a Széchenyivárosban – mondta el lapunknak a probléma kapcsán Tigyi Márton, a Városgazdasági Kft. városüzemeltetési részlegének vezetője.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Sír az autó, ha lendül a fűkasza
[/caption]

Hozzátette: a VG Kft. munkatársai a kavicsfelverődést is igyekeznek elkerülni, alapjáraton dolgoznak a fűkaszákkal. Ennek ellenére persze sokszor előfordul, hogy az autókra felpattannak a kövek, ezt rendszeresen be is szokták jelenteni az autótulajdonosok.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!