Közélet

2010.08.07. 08:56

40 ezer vendég a repülőnapon! – fotók

A kecskeméti repülőnapon már a reggeli órákban nagy volt az érdeklődés, a rossz idő miatt csak 10 óra után kezdődött meg a program, nagyobb fennakadás nem volt a közlekedésben.

N.N.M./H.I.

8.30  A rendőrség tájékoztatása szerint az M5-ös autópálya, az 54-es és a 44-es utak jól járhatóak, egyedül az 54-es úti lehajtónál van kisebb torlódás. A repülőtéren azonban folyamatosan 2-300 méter hosszú gépkocsisor nehezíti a közlekedést.

Egyelőre az időjárás nem kedvezett a programnak: a reptéren ködös-párás a levegő, enyhén szitál az eső, emiatt az eredetileg tervezett – 7.45-re kiírt – programok még el sem kezdődtek. Így például Vári Gyula sem szállhatott fel 8.17-kor.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kisfia csábította ki a repnapra Lázár Vilost
[/caption]

Lovak helyett vasmadarak

Életében első alkalommal látogatott ki a kecskeméti légiparádéra Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, hétszeres

kettesfogathajtó világbajnok, akivel a hangárok előtt futottunk össze. - Hatéves kisfiam nagyon érdeklődik a repülők iránt, ő fűzött meg, hogy jöjjünk el. Illetve összeismerkedtem Kilián Nándorral, a repülőbázis parancsnokával is, aki rengeteg szépet mesélt a rendezvényről, így aztán végképp eldőlt a kérdés, és ideutaztunk.

Nagyon klassz a légiparádé, a fiam rögtön beült a MIG 29-esbe, nagyon tetszett neki. Végigmegyünk az egész reptéren, mert érdekel a földi bemutató is. Csak estig maradunk, hiszen várnak vissza a lovak, készülnünk kell az őszi versenyekre - nyilatkozta a tízszeres magyar fogathajtó bajnok Lázár Vilmos, majd kisfiát kézenfogva továbbindultak vasmadár-nézőbe.

10.00  A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint 10 óráig mintegy húszerezren érkeztek a repülőnapra. Ez egyelőre jócskán elmarad a korábbi évek látogatói létszámától. – Az M5-ösön, a dunaföldvári útnál alakult ki néhány száz méteres torlódás – tájékoztatott minket Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Tíz óráig nem kezdődtek meg a programok, mindenki, a fél 11-kor kezdődő megnyitót várja, hogy kiderüljön, mi várható a nap további részében.

10.06  Felszállt az első repülő, egy AN 2-es.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bamutatót is láthattak az érdeklődők a megnyitón
[/caption]

11.00  A megnyitó után folytatódnak a repülések. Folyamatosan érkeznek az újabb látogatók, úgy tűnik a legtöbben bíztak az idő javulásában. Ezt látszik igazolni az is, hogy az M5-ös autópálya melletti parkoló az 54-es főúton már teljesen megtelt. A rendőrök ezért a reptérhez közelebbi parkolókba irányítják a most érkező járműveket. Egyre többen vannak, rövidesen újabb létszámadatokat ígért a Baonnak a rendőrség.

11.30  Eddig mintegy 23 ezer látogató érkezett a repülőnapra. (A korábbi években 80-100 ezer vendég tekintette meg a programokat naponta.)[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A délután egyik legnagyobb látványossága a svájci Patouille Suise köteléke volt
[/caption]

14.00 A rendőrség tájékoztatása szerint eddig 35-40 ezren vettek részt a programon.

Programok földön és égen! – újabb galéria a repülőnapról

Az aktuális helyzetről folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat!

Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, hétszeres

kettesfogathajtó világbajnok, akivel a hangárok előtt futottunk össze.

- Hatéves kisfiam nagyon érdeklődik a repülők iránt, ő fűzött meg,

hogy jöjjünk el. Illetve összeismerkedtem Kilián Nándorral, a

repülőbázis parancsnokával is, aki rengeteg szépet mesélt a

rendezvényről, így aztán végképp eldőlt a kérdés, és ideutaztunk.

Nagyon klassz a légiparádé, a fiam rögtön beült a MIG 29-esbe, nagyon

tetszett neki. Végigmegyünk az egész reptéren, mert érdekel a földi

bemutató is. Csak estig maradunk, hiszen várnak vissza a lovak, készülnünk kell az őszi versenyekre - nyilatkozta a tízszeres magyar fogathajtó bajnok Lázár Vilmos, majd kisfiát kézenfogva továbbindultak

vasmadár-nézőbe. Bamutatót is láthattak az érdeklődők a megnyitón A délután egyik legnagyobb látványossága a svájci Patouille Suise köteléke volt Kisfia csábította ki a repnapra Lázár Vilost -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!