Közélet

2010.07.06. 13:16

Zalaiakat boldogít a lottó főnyeremény

Akár 648 új A-osztályos Mercedest is vehetne nyereményéből Fortuna kegyeltje, aki eltalálta az ötös lottó nyerőszámait. A sorsfordító szelvényt Zalaapáti postájában adták fel.

zalaihirlap.hu

Hárommilliárd százhetvenhét millió százharmincnyolcezer hétszázkilencven forint: még kimondani is nehéz, hát még megnyerni, ám úgy tűnik, egy zalait vagy zalaiakat boldogít az ötös lottó főnyereménye.

Hét és fél hónapja, december közepe óta halmozódik az összeg: aki eltalálta az öt számot, minden idők második legnagyobb lottónyereményét viheti haza. A hazai csúcstartó több mint ötmilliárdos nyeremény a szomszédos Vas megyében talált gazdára korábban; ezt az összeget ugyan nem közelíti meg, de emberi ésszel így is szinte felfoghatatlan az a pénzmennyiség, ami az új nyertesnek jár.

– A 28. hete halmozódó ötöslottó-nyereményt egy zalai település postáján adták fel – tudta meg Tulik Ágnestől, a Szerencsejáték Zrt. szóvivőjétől a zalaihirlap.hu.

– Nekünk az a legfontosabb, hogy a nyertes vagy nyertesek személyi biztonságát megóvjuk, ezért más információt nem áll módunkban kiadni. Az úgynevezett nagy nyertes telefonszámot hétfőn nyolc órától lehet hívni, a telefonálóval személyes találkozót beszélünk meg, ahol bemutathatja az igazoló szelvényt. Ezután eldöntheti: szeretné-e felfedni kilétét vagy inkább inkognitóban marad. Utóbbi esetben el kell követnünk mindent, hogy ez így is legyen.

Tulik Ágnestől azt is megtudtuk, a nyereményt több magyarországi bank számlájára utalják, ahonnan a nyertes hozzájuthat pénzéhez. A nyeremény egyébként, ha tízezresekből egymás elé raknánk, 44 kilométer hosszan terülne el: ennyi pénzzel a 200 leggazdagabb magyar ember közé lehet kerülni.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az idei a második legnagyobb összegű nyeremény
[/caption]

A magas nyeremény hatására lottóláz dúlt az országban, az elmúlt hetekben már megközelítette a 7 milliót a játékszám, ami duplája az átlagos hetek forgalmának. A 25. héten a regisztrált árbevételi csúcs is megdőlt: a 3 milliárd 813 milliós forgalom a Szerencsejáték Zrt. történetének legnagyobb sikere. A 26. játékhéten egyébként az ötös lottó várható főnyereménye csupán 80 millió forint lesz.

Érdekesség, hogy ha a nyertes 500 milliós luxusvillából hatot venne, de ha mondjuk az egész országot meghívná egy korsó sörre, el is fogyna a hatalmas nyeremény. S hogy mit javasol a szakember?

– Ekkora vagyon esetén fontosnak tartanám, hogy elkülönítsünk egy nem túl nagy összegű részt, amelyen felül nem költhetne a háztartás. A megmaradt nagyobb vagyonból történne a tőkeképzés, vagyonfelhalmozás, ami biztosítaná a család gondtalan életét – válaszolta Horváth Katalin Anita adó- és független pénzügyi tanácsadó. Hozzátette: mivel hosszabb távon emelkedés várható a fejlődő országok piacain, a portfólióban kiemelt helyen szerepelhetne például Ázsia, Latin-Amerika. A pénz egy részét kevésbé kockázatos alapokba fektetném, például pénzpiaci vagy tőkevédett alapba, amellyel ugyan nem lehet nagy nyereséget elérni, de biztos anyagi forrást jelentene a nyertesnek.

– A befektetett vagyon egy részét mindenképpen nyersanyagba helyezném, gondolok itt az olajra, aranyra és ezüstre. Amíg az arany inkább luxuscikk, addig az ezüst elektromos termékeink működésének alapanyaga, így, mivel fogyó nyersanyag, sokkal nagyobb árfolyam-emelkedésre számíthatunk hosszú távon, mint az arany esetében – mondta a szakember. Hozzátette: egy tanácsadó által felépített pénzügyi terv betartásával ekkora összegből biztosítani lehet nemcsak a család, de a közeli hozzátartozók gondtalan életét is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!