Közélet

2010.07.06. 19:36

Verseny az örökösöknek

Ami tiltott volt, most lehetséges. Ezentúl valóban verseny lesz a halfőző fesztivál.

Kubatovics Tamás

Megmérettetik magukat szombaton a halászléfőzők. Verseny is lesz. Sokszor és sok helyen emlegették már 1996 óta a bajaiak népünnepélyét versenynek. Most, megváltoztatva a korábbiakat, valóban lesz verseny. De nem bárkinek.

– Úgy gondoltuk, olyan sokszor lehetett versenyről hallani, hogy a tizenötödik rendezvényen ezt is meg kell próbálni – mondja Dobos Edit, a Baja Marketing Kft. ügyvezető-helyettese. A parttalan és végeláthatatlan versengés helyett azonban azoknak kedveznek a szervezők, akik a kezdetek óta július második szombatján barátaikat, vendégeiket ültetik asztalukhoz a város központjában. – Negyven olyan főző van, aki már az első alkalommal is tevékeny részese volt a rendezvénynek. Megkerestük őket ötletünkkel, és a jelenlegi állás szerint közel húszan vállalkoznak a versenyre. A többiek azért mondtak nemet, mert inkább vendégseregükkel kívánnak foglalkozni – számol be az előkészületekről Dobos Edit.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Idén verseny is lesz a halünnepen
[/caption]

Négy fős zsűri bírálja el a főztöket és este háromnegyed 9-kor már az eredményt is kihirdetik. Az örökös résztvevők közül arany, ezüst és bronz fokozatú Halfőző Mestereket avatnak Prohászka Béla, Ments András, Frank Sándor és Petike Ferenc ítélete alapján.

Címkék#Baja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!